Sunac Land Guangzhou opent de deuren met spectaculaire duellerende achtbaan

In het Chinese Guangzhou is het nieuwe pretpark van Sunac geopend. Blikvanger is zonder twijfel de duellerende achtbaan Dual Dragons van de Zwitserse bouwer Intamin.

Ze groeien als paddenstoelen uit de grond, de Chinese pretparken. Een ervan is Sunac Land Guangzhou, gelegen in het gelijknamige kanton in de stad Huadu. Het nieuwe pretpark opende  op 15 juni 2019. Chinese sociale netwerk Weibo is te zien dat er al een soort van softopening plaats vond.

Paradepaardje van het nieuwe park is Dual Dragons, een gelanceerde duellerende achtbaan van de Zwitserse bouwer Intamin. De baan bestaat uit een groene hangende achtbaan, die 790 meter lang is, en een rode zittende achtbaan die 830 meter lang is. Beide banen hebben een triple launch in het begin van hun rit. Inmiddels zijn ook de eerste POV-video’s van het nieuwe gevaarte verschenen.

 

In het park verscheen ook een tweede achtbaan, een inverted powered coaster die te vergelijken is met Arthur uit Europa Park. De bouwer is in dit geval niet Mack Rides, maar een onbekende Chinese bouwer.

Een derde coaster is een Scenic Railroad Robocoaster. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen de Duitse robotics-specialist Kuka, de Amerikaanse fabrikant Premiers Rides en de scenografiemaatschappij ITEC Entertainment uit Orlando. De nieuwe baan zou 600 meter lang worden en een hoogte van 12 meter. Elke gondel bestaande uit 4 plaatsen wordt gemonteerd op een robotarm die verschillende bewegingen mogelijk maakt. Op dit moment is er van de nieuwigheid nog niets terug te vinden.

Naast de achtbanen vind je in het park ook een log flume, een schommelschip, een Disk’O, een frisbee attractie en een rapid river/waterglijbaan met opblaasbare ronde boten te vergelijken met L’Oxygénarium in Parc Astérix. Tot slot mag een zwiermolen, een reuzenrad en draaimolens voor de kleinsten niet ontbreken zoals op foto’s te zien is.

Sunac Land Guangzhou is niet het enige park in opbouw. Dit jaar plant de investeringsmaatschappij Sunac China Holdings nog 4 andere parken te openen. Bekendste is waarschijnlijk Wuxi Sunac Land waar er de B&M Wing Coaster Soaring with Eagle zal openen. Eind vorig jaar kocht Sunac samen met een hoop hotels de volledige pretpark divisie van de Chinese Wanda Group. Samen met de te openen parken staat het aantal parken op dit moment op 13.

 


Bron: Starparc.be en rcdb
Foto’s: Kyra_kkx, Xia Yuyu88, Lynnsha-5, Winchin_Chun