Wanda pakt opnieuw uit met spectaculaire world-first rollercoaster

De Chinese pretparkenketen Wanda Group gaat opnieuw groots uitpakken. Dit keer in hun nieuwste pretpark Wanda Guangzhou Theme Park dat tegen 2019 moet openen. Naast een spectaculaire duellerende Intamin rollercoaster is het park ook bezig met het testen van een multidimensionale theater / darkride rollercoaster.

 

Wanda Guangzhou Theme Park wordt het nieuwste pretpark van de Wanda Group en is momenteel volop in aanbouw in de Chinese provincie Guangdong. Het park zal uitpakken met verschillende spectaculaire attracties waaronder een kruising tussen een achtbaan en een darkride, een compleet nieuwe achtbaan die nergens anders bestaat. Voor de attractie werken drie verschillende fabrikanten samen. De robotarm wordt gebouwd door Kuka en de rollercoaster zal gebouwd worden door Premier Rides. Tippett Studio zal de volledige media productie voorzien voor de nieuwe multidimensionale theater darkride. De opening is voorzien voor 2019 en moet het meeste complexe project worden dat Wanda gebouwd heeft.

Momenteel wordt de Kuka robotcoaster getest bij een fabrikant in Cincinnati in de Amerikaanse staat Ohio. Daar staat momenteel een testopstelling van 15 meter lang. De attractie wordt gebaseerd op een bekende Chinese IP, maar welke het juist zal worden is nog niet bekend gemaakt. De rit van de attractie zal 4 minuten en 30 seconden duren en zal elementen bevatten van een darkride, rollercoaster en 5D theater. Dit allemaal gebaseerd op de 6DoF bewegingstechnologie.

De 6DoF technologie verwijst naar de 6 richtingenbewegingsvrijheid van een lichaam in een driedimensionale ruimte. In het bijzonder is het lichaam vrij om van positie te veranderen, voorwaarts / achterwaarts, omhoog / omlaag, links / rechts en translatie in drie loodrechte assen, gecombineerd met veranderingen in oriëntatie door rotatie om drie loodrechte assen, vaak aangeduid als gier (normale as), steek (zij-as) en rol (lengte-as).

 

De Chinese Wanda Group die onder leiding staat van Wang Jianlin, de rijkste man van heel Azië, had eerder al laten weten een samenwerking te zijn aangegaan met het innoverende Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides om een van de grootste nieuwe projecten te bouwen in de geschiedenis van beide bedrijven. Het gaat om een duellerende achtbaan dat een combinatie zal worden van een gewone achtbaan track met een hangende achtbaan track. Bezoekers zullen in twee totaal verschillende achtbanen met elkaar in duel gaan. Vorige maand werd de eerste track voor deze achtbaan gespot in een staalverwerkend bedrijf.

 

 

Bronnen: VHCoasters, InPark Magazine, Coasterfriends, Wonderworldweb