Fantasiana pakt uit met nieuwe familie-lanceerachtbaan

Het Oostenrijkse pretpark Fantasiana pakt komend seizoen uit met een grote uitbreiding, die momenteel nog de werktitel “Merlin” draagt. Naast de komst van een nieuwe gelanceerde familieachtbaan in het gebied, teased de algemeen directeur ook een “Europese primeur”.

 

Fantasiana, een kleinschalig Oostenrijks familiepark, is de laatste jaren aan een heuse opwaardering van hun park bezig. Na de toevoeging van de Log Flume Mami Wata in 2015 en de Star Flyer Flyrosaurus in 2018, werd dit jaar een nieuw stuk grond aangekocht van achtduizend vierkante meter. De algemeen directeur Karl-Heinz Grabler teased daarbij de komst van een Europese primeur: “In dit nieuwe gebied passen grote dingen. We houden het nog als een verrassing, maar er komt iets compleet nieuws dat in Europa nog niet te vinden is.”

 

Wel al bekend is dat men druk in de weer is met het bouwen van een nieuwe familieachtbaan. Het Duitse bedrijf ART Engineering werkt opnieuw samen met de achtbaanfabrikant Mack Rides om een achtbaan voor de hele familie te bouwen. Beiden werkten al samen voor Noisette Express in Nigloland en Ba-a-a Express in Europa-Park De toevoeging moet volgens het management “de eerste achtbaan” worden voor vele kinderen, doordat bezoekers vanaf 90 cm al een ritje mogen maken. De ritbeleving begint met een multi-launch, waar de trein in 5 keer wordt versneld tot een topsnelheid van 50 à 60 km/h door middel van een bandenlancering. Daarna rijdt de trein door een 500 meter lang parcours van bochten en heuvels.

Voor de uitwerking van het project werkt het park ook samen met Universal Rocks, die onder andere voor Europa-Park, Phantasialand, Toverland en Disneyland Paris werken en IMAscore voor de muzikale ondersteuning. “Het is een dure manier van werken, dat weten we”, zegt de directeur, “maar we willen ons onderscheiden van andere pretparken met het thema rond onze attracties. En we gaan door op deze manier.” Hij voegde er verder aan toe: “Bij een compleet thema wanen de gasten zich echt in een andere wereld en dat is ons doel.”  Het project draagt momenteel de werktitel “Merlin”, maar meer wil de directeur daar (nog) niet over kwijt.

De uitbreiding moet openen in de loop van komend seizoen, wanneer precies is nog niet bekend.

 

 

Bron: parkerlebnis.de, airtimers.com
Foto’s:
airtimers.com