Video: Shigeru Miyamoto maakt wandeling door themagebied Super Nintendo World

Shigeru Miyamoto, de ontwerper van de videogameseries Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Zero, Pikmin en Splatoon voor de Nintendo-gamesystemen, leidde een videotour door de Super Nintendo World van het pretpark Universal Studios Japan in Osaka. In de video krijgen we meer details te zien. Het themagebied zit namelijk boordevol verwijzingen naar de Mario-games die bij Nintendo-fans bekend zullen voorkomen.

 

De beleving begint al bij de ingang. Bezoekers komen het park binnen via een gigantische groene pijp die je uitspuugt in het atrium van het kasteel van prinses Peach dat voor het eerst debuteerde in Super Mario 64.

Miyamoto laat ook zien hoe je een speciale slimme polsband, de “Power-Up Band”, kunt gebruiken om met verschillende delen van de zone te communiceren. In één voorbeeld sloeg hij op een vraagtekenblok en het blok maakte het klassieke Mario-geluid voor het verzamelen van munten. Op een ander moment raakte Miyamoto een krijgsgevangenenblok in de buurt van een draaiende Koopa-schaal op het juiste moment om het op te laten stuiteren en een belangrijke munt te verzamelen. De polsband maakt verbinding met de smartphone, zodat bezoekers hun activiteiten in het park kunnen volgen.

Miyamoto liep ook door een ondergronds gebied met extra grote elementen om de illusie te wekken dat de bezoekers kleiner zijn, net als Mario. Zo wandelt hij ook door een enorm café met videoschermen van Toads die eten maken en Bowser’s Castle waar de Mario Kart-attractie zich bevindt.

De opening van Super Nintendo World staat gepland voor 4 februari 2021. De zone zou oorspronkelijk worden geopend vóór de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio, maar de opening werd uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. Op een gegeven moment is Universal Studios ook van plan Super Nintendo World-zones te openen in Hollywood (Californië), Orlando (Florida) en Singapore.

 

Bron: The Verge