Disneyland Parijs stelt renovatie van iconisch kasteel voor

Als onderdeel van de virtuele kerstpresentatie Disneyland Paris InsidEARS werd er aangekondigd dat het kasteel van Doornroosje vanaf januari 2021 gerenoveerd zal worden ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het park in 2022. Deze renovatie is een voortzetting van de inspanningen van Disneyland Paris om gasten een steeds betere, meeslepende en hoogwaardige ervaring te bieden. De renovatie maakt deel uit van een investeringsstrategie voor het verfraaien van het resort.

 

Voor het eerst sinds de opening van Disneyland Parijs in 1992, staat het iconische kasteel van Doornroosje op het punt om vanaf januari 2021 een ingrijpende renovatie te ondergaan. Als het klaar is, kunnen gasten verwachten dat dit iconische symbool van Disneyland Parijs sprankelender dan ooit zal zijn.

De teams van Walt Disney Imagineering And Construction zijn al meer dan twee jaar aan het voorbereiden om ervoor te zorgen dat het kasteel zorgvuldig wordt gerenoveerd. Het gaat tenslotte over een icoon dat Disneyland Parijs zo dierbaar is. Tracy Eck, artistiek directeur van het Disneyland-park, legde uit dat de teams zich voor dit project hebben omringd met de beste vakmensen van Frankrijk. “Voor de daken werken we bijvoorbeeld samen met ambachtslieden die ook aan historische monumenten werken”, vertelt Tracy Eck.

Tijdens de renovatie zullen nieuwe torentjes off-site worden gebouwd om vervolgens overgebracht te worden naar het park.

Om het visuele aspect van het kasteel van Doornroosje en de gastbeleving tijdens de verbouwing te behouden, wordt er een themadoek geplaatst waarop het kasteel tijdens de verbouwing wordt vertegenwoordigd.

Gasten kunnen nog steeds door het kasteel  gaan om toegang te krijgen tot Fantasyland vanuit Main Street USA of toegang tot de winkels in het kasteel tijdens de renovatieperiode. 

 

Bron: wdwnt.com
Foto: Benjamin Hellinckx (TPF)