Toverland gaat verder met retracking houten achtbaan Troy

In het Nederlandse pretpark Toverland gaat men deze winter opnieuw van start met het retracken van de houten achtbaan Troy. Het gaat over een stuk van 150 meter. Ook vorig jaar werd er 198 meter aan track vervangen.

 

Het Nederlandse pretpark Toverland heeft van de kerstvakantie gebruik gemaakt om de retrackingswerken aan de houten achtbaan Troy voor te bereiden. Op 4 januari gaan daar immers de retrackingswerken van start en zal er 150 meter aan track vervangen worden. Ook vorig jaar werd er al 198 meter aan track vervangen.

De houten achtbaan Troy werd gebouwd in 2007 door de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International. Deze is 31,9 meter hoog en bereikt een snelheid van 86,9 km/u. Van de 1077,2 meter lange track werden de afgelopen jaren al 797 meter aan track vervangen. Na deze winter zal dus 947 meter vervangen zijn. Volgende winter worden dan waarschijnlijk de laatste stukjes track vervangen.

Onder het witte zeil zijn werklui hard aan het werk om de track te vervangen. Om de retracking uit te voeren, worden van de acht lagen hout de twee bovenste lagen van de track vervangen, nadien komen de stalen rails er weer op.

Bron & foto’s: Toverland