Supports S&S 4D Free Spin rollercoaster aangekomen in Kings Dominion

Nadat het Amerikaanse pretpark Kings Dominion eerder dit jaar afscheid nam van haar thrillride The Crypt, doken enkele geruchten op voor een mogelijke vervanger, een 4D Free Spin attractie van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. Deze zomer kwamen al enkele onderdelen voor de nieuwe achtbaan aan in het park, maar ondertussen werden ook de eerste supports geleverd.

 

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion is de laatste jaren op sloopjacht door het park. In 2015 verdween nog de stand-up coaster Shockwave en ook de houten achtbaan Hurler werd vervangen door de nieuwe achtbaan Twisted Timbers. Na de plotse sluiting en het verwijderen van haar unieke gelanceerde hangende achtbaan Volcano in 2019 die ook heel 2018 niet in werking was geweest, werd in februari van dit jaar bekend dat een tweede thrillride: The Crypt, voorgoed zou sluiten. The Crypt was een zogenaamde Suspended Top Spin van de Duitse fabrikant Huss. Meteen begon de geruchtenmolen te draaien voor een mogelijke vervanger van The Crypt.

Eén van de meest genoemde attractietypes was een 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei Technologies. Door haar compacte aard, zou deze perfect passen op de plek waar de Top Spin vroeger te vinden was. Deze zomer kwamen dan de eerste attractieonderdelen aan bij het park die de komst van de nieuwe attractie bevestigde. Het was een tijdje stil rond het project, maar ondertussen zijn ook de eerste supports geleverd.

4D Free Spin

Een 4D Free Spin is een compact achtbaanmodel waarbij de zitjes van de achtbaantrein ook nog om hun horizontale as kunnen roteren, waardoor bezoekers verschillende keren over de kop kunnen gaan tijdens de rit. De term Free Spin in het attractietype wijst op het feit dat de bezetting van de achtbaantrein tot andere rotaties kan leiden, geen enkele rit is dus identiek. Kings Dominion is niet het enige Amerikaanse park dat wil uitpakken met zo’n soort attractie. Ook Adventureland plant om een soortgelijke achtbaan te openen in 2021. De afgelopen 5 jaar opende er tevens al 6 andere achtbanen van dit model in Amerikaanse pretparken.

 

Foto’s: Coaster Studios