Pas geopend indoorpretpark Ticiland begonnen aan outdoor uitbreiding

Te midden van coronatijden opende op 10 oktober 2020 een gloednieuw pretpark in Zwitserland. Het nieuwe pretpark heeft de naam Ticiland en ligt vlak bij de Duitse grens. Twee maand na de opening van het pretpark is het al gestart met haar eerste uitbreidingswerken, een volledig buitengebied.

 

 Zwitserland, de thuishaven van topconstructeurs zoals Bolliger & Mabillard (B&M) en Intamin Amusement Rides, had tot voor kort amper twee kleine pretparkjes. Daar kwam in oktober verandering in met de opening van Ticiland. Het pretpark is gelegen in het Zwitserse dorpje Stein am Rhein, vlak bij de grens met Duitsland. Je hoeft zelfs geen Zwitsers wegenvignet aan te schaffen om het pretpark te bezoeken. Ticiland is gevestigd aan de Rijn, ten westen van het Bodenmeer.

Het pretpark zelf opende in eerste instantie volledig als indoor pretpark en is het ganse jaar open. Maar het pretpark startte ondertussen al aan haar eerste uitbreidingswerken voor een volledige buitenzone. Die werken komen niet onverwacht omdat het park de buitenzone al had aangekondigd in een interview met onze redactie. Het buitengebied moet klaar zijn tegen de lente en zal onder andere een elektrische Formule 1-racebaan voor kinderen bevatten alsook een waterattractie.

In het indoorgedeelte van Ticiland staan momenteel verschillende attracties zoals een zweefmolen, vrijevaltoren, Kontiki, carrousel, botsauto’s, binnenspeeltuin, botsboten en een heleboel kinderattracties. Het park heeft ook een rollercoaster met de naam Achterbahn. Deze werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en is van het model Force Two.

 

Hoe de opbouw van Ticiland verliep kan u hier bekijken.

 

Foto’s: Ticiland