Subtropisch zwembad Dianabad voorgoed gesloten

Het Oostenrijkse subtropisch zwembad Dianabad heeft voorgoed de deuren gesloten. Het waterpark moet plaatsmaken voor kantoorgebouwen. Hiermee verliest de Oostenrijkse hoofdstad Wenen een belangrijke ontspanningsmogelijkheid.

 

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is definitief het doek gevallen over het subtropisch zwembad Dianabad. Raiffeisen wil niet langer verder gaan met het waterpark en kiest in de plaats voor een meer lucratief project. In de plaats komen kantoorgebouwen die meer geld in het laadje moeten brengen. De laatste openingsdag vond plaats op 31 oktober. Wegens de teruggebrachte capaciteit omwille van de strenge coronamaatregelen stond er de hele dag een urenlange wachtrij voor de poorten van het zwembad.

 

Dianabad was vooral bekend om de Master Blaster slide. Dit is een bandenglijbaan waar bezoekers niet alleen naar beneden glijden, door middel van waterstuwing gaan de banden tijdens het parcours ook tweemaal opwaarts.

Bron & foto’s: The Red Coaster Channel