Aquapark Reda en Wiegand Waterrides winnen European Star Award

Het Poolse waterpark Aquapark Reda en de Duitse glijbaanbouwer Wiegand Waterrides hebben voor de spectaculaire waterglijbaan Aquaspinner een European Star Award gewonnen. Deze wordt uitgereikt door het vakblad Kirmes & Park Revue.

 

Wiegand Waterrides en Aquapark Reda werden bekroond met de 1ste plaats voor Europa’s beste nieuwe waterglijbaan in 2020 in het kader van de European Star Awards 2020 die wordt uitgereikt door het Duits vlakblad Kirmes & Park Revue. De award werd uitgereikt aan de waterglijbaan Aquaspinner in het Poolse waterpark Aquapark Reda. Deze werd geopend op 10 januari 2020.

Aquaspinner is van het type SlideWheel, ontwikkeld door de Duitse fabrikant Wiegand Waterrides en is een combinatie van een reuzenrad en een waterglijbaan die een unieke dimensie van glijden biedt die niet te vergelijken is met andere bestaande glijbanen. Deze unieke glijervaring biedt plotselinge G-krachten, achterwaartse bewegingen, slingerbewegingen en momenten van gewichtloosheid aan en ziet er bovendien nog eens spectaculair uit.

 

Uniek in Europa en grootste ter wereld:

De eerste voorbereidingen voor de bouw van deze enorme glijbaan begonnen in april 2019. 470 gasten per uur kunnen van deze glijbaan genieten. De 160 ton wegende kolos draait met bijna twee omwentelingen per minuut om zijn eigen as. De bezoekers zitten in vier-persoonsvlotten terwijl ze door de buis met een prachtige diameter van 2,7 meter en een lengte van 140 meter spetteren. Met een hoogte van 27,7 meter is de Aquaspinner in Reda de hoogste in zijn soort.

De eerste SlideWheel ter wereld werd in 2018 geopend in het Chimelong Water Park in de Chinese stad Guangzhou. Het is het best bezochte waterpark ter wereld. Sindsdien hebben meer dan 1,5 miljoen bezoekers een ritje gemaakte op de attractie. Het exemplaar in Aquapark Reda is de tweede die gebouwd werd en de eerste in Europa.

 

Bron: Wiegand

Foto: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)