Chimelong Water Park gaat eerste Wiegand SlideWheel ter wereld openen

Op de Iaapa beurs van 2015 stelde de bouwer Wiegand een zeer speciaal nieuw concept voor. Het SlideWheel, een combinatie van een waterglijbaan en een reuzenrad. Het was even wachten tot een eerste exemplaar gebouwd zou worden, maar onlangs kondigde het Chinese park Chimelong Water Park zulke attractie te gaan openen.

 

Toen Wiegand het eerste model toonde van het SlideWheel waren de meningen verdeeld. De algemene reactie was dat het zo’n vreemde constructie is. Het bleef even wachten tot een eerste klant zich zou aanmelden. Die klant vond Wiegand nu in China met het Chimelong Water Park.

 

 

Een draaiende glijbaan die een geheel nieuw bewegingsverloop kent en die zorgt voor onverwachts waterslideplezier. Door het geoptimaliseerde sterdesign is het ‘SlideWheel’ niet alleen een iconische glijbaan, maar combineert de attractie ook de gekste glijervaringen: extreme G-krachten, achterwaartse bewegingen en airtime.

 

Het SlideWheel wordt ‘s werelds eerste roterende waterglijbaan en zal 3 omwentelingen per minuut maken. Tijdens de glijpartij kunnen 3 banden van elk 4 personen tegelijkertijd plezier beleven, waardoor er een capaciteit van 720 personen per uur ontstaat. Het SlideWheel wordt 24 meter hoog en heeft een oppervlakte van 26 meter op 32 meter. Tijdens de rit van 1 minuut en 20 seconden, wat zeer lang is voor een waterslide, worden er snelheden behaald tot 40km/u.

 

 

Bron en foto’s: Wiegand, Chimelong Water Park