Aquapark Reda opent indrukwekkende waterslide

Het Poolse waterpark Aquapark Reda heeft een Europese primeur te pakken. Het waterpark opende namelijk de allereerste SlideWheel waterglijbaan van Europa. Dit is een roterende waterglijbaan van de Duitse fabrikant Wiegand Waterrides die tegenwoordig gebouwd wordt door WhiteWater. Het is slechts de tweede roterende waterglijbaan die in de wereld geopend wordt! Aquapark Reda ligt in het Noorden van Polen op een half uurtje rijden van de steden Gdynia en Gdańsk.

 

Aquapark Reda opende met AquaSpinnera de allereerste roterende waterglijbaan van Europa! Door de constante beweging glijden bezoekers door de waterglijbaan in continue schommelbewegingen. Heel de constructie is 24 meter hoog en de bijna 190 meter lange glijbaan zit volledig verweven in elkaar. Het start punt is op 5,5 meter hoogte, daar komen de rode boten de buis binnen. In het draaiende gedeelte hebben alle buizen verschillende daglichteffecten. In woorden is de attractie eigenlijk niet uit te leggen, dus u kunt best gewoon onderstaande video bekijken.

 

Het was Wiegand Waterrides die in 2015 het speciale concept zelf bekend maakte. In 2017 werd bekend gemaakt dat het Chinese Chimelong Water Park het eerste exemplaar zou bouwen. Niet veel later gingen ook de bouwwerkzaamheden van start. Ondertussen ging WhiteWater een deal aan met Wiegand en nu bouwen zij de glijbanen. De SlideWheel is werelds eerste roterende waterglijbaan en het maakt 3 omwentelingen per minuut. Tijdens de glijpartij kunnen 3 banden van elk 4 personen tegelijkertijd in de waterslide plezier beleven waardoor deze glijbaan een capaciteit van 720 personen per uur heeft.

 

 

Bronnen: Aquapark Reda, TubeSlides, themepark-central.de