Deense pretparken moeten opnieuw verplicht sluiten

Slecht nieuws voor de Deense pretparken. Omwille van een toename in het aantal coronabesmettingen, moeten de parken opnieuw de deuren sluiten. Dit heeft rechtstreekse gevolgen voor Tivoli Gardens en Bakken die zo hun kerstopeningsdagen in rook zien opgaan.

 

De stadspretparken Bakken en Tivoli Gardens, beide gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen, moeten opnieuw de deuren sluiten. Dit omwille van de nieuwe coronamaatregelen die het land invoerde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De sluiting geldt voor alle Deense pretparken, maar het waren voornamelijk Bakken en Tivoli Gardens die nog gehoopt hadden om een deel van hun verloren pretparkseizoen in te halen tijdens de kerstperiode die heel belangrijk is voor hen. De parken zullen alvast dit jaar niet meer opengaan. Hoelang ze gesloten moeten blijven is nog niet duidelijk.

 

Bronnen: Bakken, Tivoli Gardens