Veiligheid is topprioriteit van LAGO

Tijdens de week van de veiligheid van 5 tot en met 11 oktober zet LAGO zwemparadijzen het onderwerp ‘veilig zwemmen met kinderen’ extra in de kijker. Dankzij de veiligheidsmaatregelen en -normen beleven gezinnen een zorgeloze uitstap, maar ook de bezoeker zelf heeft zijn aandeel in het veilig verloop van zijn zwembeurt.

 

Iedereen is redder.

Een ontspannende en zorgeloze zwembeurt start in een veilige zwemomgeving. LAGO zwemparadijzen maakt er een prioriteit van om haar veiligheidsmaatregelen en –normen voortdurend te optimaliseren. De spilfiguren in het ‘SAFE swim zone’-plan van de subtropische zwembaden zijn de redders, in de breedste zin van het woord. Dankzij de bijscholingen, het regelmatig inoefenen van de noodprocedures, het opvolgen van veiligheidsprotocollen … kunnen ze bij elke gevaarlijke situatie accuraat en correct reageren. Ze krijgen hierbij ondersteuning van het hoogtechnologische Angel Eye drenkelingendetectiesysteem die hen alarmeert wanneer een persoon te lang op de bodem blijft liggen. Maar ook de opmerkzaamheid van elke bezoeker is een grote hulp wanneer er jonge zwemmers in de buurt zijn.

 

Mama en papa zijn eerste redders.

Tijdens de week van de veiligheid wil LAGO zwemparadijzen voornamelijk het belang van ouderlijk toezicht onderstrepen. Mama en papa zijn de eerste redders wanneer hun baby of peuter heerlijk aan het plonzen is in het warme kinderbad. Ook het correct dragen van de felgekleurde zwembandjes is van groot belang, zelfs in het ondiepe water. Ouders die deze zwemhulpmiddelen over het hoofd gezien hebben bij het inpakken van het zwemgerief kunnen gratis zwembandjes lenen. Tijdens de week van de veiligheid belonen de vrolijke LAGO-mascottes de kinderen die nog niet kunnen zwemmen met een gratis ijsje wanneer de zwembandjes correct gedragen worden.

 

Zwemmen in bewegend water.

Zelfs bij oudere kinderen die al zelfstandig kunnen zwemmen blijft de alertheid van een meezwemmende volwassene opportuun. In een gewoon zwembad leren kinderen de juiste zwemtechnieken maar in het subtropisch zwembad leren ze echt zwemmen in bewegend water. Dit vereist andere zwemvaardigheden zoals tegen de stroom inzwemmen, de kracht van de golven trotseren, … Samen zwemmen in een subtropisch zwembad is dus altijd veiliger en natuurlijk veel leuker. Om ouders en kinderen bewust te maken over dit thema ontvangt elk kind een ‘SAFE Swim’-armbandje tijdens deze veiligheidsweek.