Heropening Disneyland Paris en opening Hotel New York

Goed nieuws voor de fans van het Disneyland Paris Resort want de openingsdatum is bekendgemaakt! Vanaf 17 juni zijn beide parken terug geopend voor bezoekers waaronder ook de nieuwe attractie “Cars Road Trip” in het Walt Disney Studios Park. Vijf dagen later op 21 juni zal het vernieuwde Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel openen.

 

Het is zover! Op donderdag 17 juni heropent het Disneyland Paris Resort. Het Disney-resort is al dicht sinds 30 oktober 2020. Disneyland wilde al geruime tijd terug haar parken openen maar kreeg daarvoor nooit groen licht. Zo was het de bedoeling om de parken terug te openen op 19 december, uiteindelijk zullen we een half jaar verder zijn wanneer de parken terug openen.

Wie wil overnachten in het resort kan voorlopig alleen terecht in Disney’s Newport Bay Club Hotel. Enkele dagen later volgt de officiële opening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, dit zal doorgaan op maandag 21 juni. Het voormalige Disney Hotel New York is ingrijpend veranderd en gerenoveerd. Het hotel heeft een New Yorkse setting gekregen met een art deco stijl. Dat er voor een New Yorkse setting is gekozen is niet toevallig, heel wat Marvel superhelden en hun ontwerpers komen uit New York. Overal in het gebouw vind je Marvel kunstwerken terug. Iron Man, Spider-Man en de rest van de Avengers zullen dus meerdere malen voorkomen in het hotel.

De andere hotels gaan op latere data open, zo zal Disney’s Hotel Cheyenne zijn deuren openen op 1 juli terwijl Disney’s Davy Crockett Ranch maar opent op 13 juli. Voor Disney’s Hotel Santa Fe en Disney’s Sequoia Lodge is er nog geen openingsdatum bekendgemaakt. Het Disneyland Hotel is echter voor een nog langere tijd gesloten want dit hotel ondergaat een grondige renovatie.

Tijdens de sluiting van de parken heeft Disneyland niet stil gezeten want zo zijn de darkrides Les Voyages de Pinocchio en Blanche-Neige et les Sept Nains opgeknapt en is de draaimolen Orbitron zelfs volledig verwijderd geweest voor onderhoud. In het Studios park zal Cars Road Trip openen. Studio Tram Tour zoals deze attractie vroeger heette, heeft ook een grote renovatie gekregen. De attractie is nu gebaseerd op de films van Cars en de legendarische route 66. Ondertussen wordt er ook nog verder gebouwd aan het nieuwe Marvel gebied dat opent in 2022.

 

Bronnen: Disneyland, Hln, Looopings & TPF

Foto’s: Disneyland