Parc Asterix heropent de deuren op 9 juni 2021

Parc Astérix opent opnieuw zijn deuren op 9 juni 2021. Na meerdere maanden sluiting, kunnen de bezoekers met hun gezin of samen met vrienden binnenkort weer volop genieten van nieuwe ervaringen dankzij de 42 attracties in het Park en zonder Astérix en Obélix te vergeten die staan te popelen om iedereen weer te zien. Alle teams hebben hun verbeelding en creativiteit optimaal ingezet om de bezoekers nog meer emoties maar ook een zorgeloos bezoek te bieden dankzij een versterkt corona-protocol in het gehele Park en in alle Hotels, in overeenstemming met de aanbevelingen van de autoriteiten.

 

Versterkt Corona -protocol

In 2020 is Parc Astérix erin geslaagd, in een zeer moeilijke context, bezoekers een unieke ervaring te bieden dankzij doeltreffende protocollen die hun gezondheid en veiligheid hebben kunnen garanderen.

In 2021 hebben alle teams in het Park gewerkt aan het versterken van de organisatie om zo uitzonderlijk strenge maatregelen te implementeren ten behoeve van de gezondheid van de bezoekers en de werknemers zonder dat de ervaring in het Park hieronder lijdt.

Het dragen van een mondkapje blijft verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar, in het Park en in de Hotels. De regels voor de schoonmaak zijn nog strenger geworden om zo de goede naleving van de normen betreffende hygiëne, gezondheid en veiligheid te garanderen (bijvoorbeeld, de sanitaire blokken zullen elk uur schoongemaakt worden). Er zijn 900 distributiepunten met hydroalcoholische gel beschikbaar in het Park en in de hotels. Tenslotte is ontsmetting van de handen verplicht bij de ingang van elke attractie en wordt social distancing toegepast tussen elke groep mensen (vrienden, gezinnen die samen het Park bezoeken), in de wachtrijen bij attracties. Hiervoor zijn markeringen aangebracht op de grond en is er meer beveiligingspersoneel aanwezig.

 

Een gegarandeerde ervaring dankzij de opening van alle attracties

Parc Astérix opent alle 42 attracties (22 voor het gezin, 7 spannende attracties en 13 voor de kleine Galliërs), de voorstelling Chronos: Magie et Illusions in het théatre de Panoramix, evenals de ontmoetingen met de personages uit het park in het Gallische dorp. Ondanks de ingewikkelde context, ontbreekt het de teams van Parc Astérix niet aan creativiteit om de veiligheid van de bezoekers te garanderen maar ook onvergetelijke ervaringen te beleven. Met name door een nieuwe virtueel voorrangssysteem Filomatix (betaalde dienst),  een mobiele app met nieuwe functies om het bezoek te optimaliseren, dankzij de “clic&collect” – optie in de restaurants (behalve in Relais Gaulois) en broodjeszaken in het Park, immersieve fotopunten met de creatie van decors die de social distancing tussen de personages en bezoekers verzekeren, de aankondigingen met de stemmen van de personages die aan de gezondheidsmaatregelen herinneren en nog veel meer innovatieve ideeën die de bezoekers zullen ontdekken zodra het Park weer opengaat.

 

Les Quais de Lutèce: beste hotel ter wereld in 2020

Parc Astérix heeft in 2020 een nieuw 4-sterren hotel geopend: Les Quais de Lutèce. Een onvergetelijk verblijf in het jaar 50 voor Christus in een hotel dat al meer dan 40.000 bezoekers heeft ontvangen sinds de opening. Dit is een unieke plek waar bezoekers meegevoerd worden in de wereld van het stripverhaal gecreëerd door Goscinny en Uderzo. TEA (Themed Entertainment Association) verkoos het hotel tot beste themahotel ter wereld. Deze organisatie beloont ‘s werelds beste technische of artistieke innovaties op gebied van recreatie. Met de 150 kamers in dit hotel komt de verblijfscapaciteit van Parc Astérix nu op 450 kamers, tezamen met het hotel Les Trois Hiboux en La Cité Suspendue. 

 

Openingstijden en tarieven

  • Parc Astérix zal geopend zijn van 10u tot 18u
  • Geen kaartverkoop aan de kassa’s bij de ingang van het Park – Verplichte reservering van een bezoekdatum op  www.parcasterix.fr
  • Gaulois ticket : kind € 45 / volwassene € 53 (gedateerd ticket zonder voorwaarde)
  • Futé ticket: kind € 42/ volwassene € 45 (gedateerd ticket 7 dagen voor de bezoekdatum gereserveerd)
  • Tribu ticket: 5 tot 9 personen: € 43/ 10 tot 15 personen € 41 (gedateerd ticket 5 dagen voor de bezoekdatum gereserveerd)
  • Weekticket: unieke tarief € 35 (aanbieding geldig tot en met 9 juli 2021)
  • Alle verkoopswaarden op www.parcasterix.fr
  • Reserveer je verblijf op  www.parcasterix.fr