Het liefdesseizoen op het Domein van de Grotten van Han!

De hete zonnestralen van de zomer liggen achter ons, de stoere jaargetijden komen eraan! En het begint allemaal met een fantastisch schouwspel: het burlen van het edelhert. Doordringende oergeluiden, indrukwekkende gevechten, wild gedraaf en een prachtige paringsdans, je beleeft het allemaal op het Wildpark van de Grotten van Han!

 

De herfst is een tijd van verandering. De natuur kleurt okergeel, de dieren bereiden zich langzaam voor op koudere dagen, en in het bos speelt zich een magisch tafereel af, het burlen van het hert! Vanaf half september start de bronsttijd van deze imposante dieren. De mannetjesherten drijven daarbij de hindes in groepen samen en proberen luid burlend de concurrenten op afstand te houden.

Ieder jaar organiseert het Domein van de Grotten van Han speciale bezoeken in haar 250 ha grote Wildpark. Onder begeleiding van een enthousiaste gids kom je langs verschillende open plekken en uitkijkposten van het leefgebied van de herten. Of je nu kiest voor een wandeling bij het krieken van de dag, of liever geniet van een rondrit tijdens zonsondergang aan boord van onze Safari-car, het bijwonen van dit concert is altijd een unieke ervaring!

 

Het Burlen van de herten tijdens de ochtendstond

Een boeiende ochtendwandeling met gids om dit prachtige schouwspel van de natuur te bewonderen.

 

Het Burlen van de herten bij het vallen van de avond

Vertrek met de Safari-car op avontuur in het Wildpark en word de bijzondere getuige van een belangrijk moment in het leven van onze kudde! Na het bezoek is het mogelijk om van een heerlijke maaltijd te genieten in het restaurant Le Pavillon, aan de uitgang van de Grot.

 

Fotosafari in het Wildpark

Geniet voor één ochtend van de exclusiviteit van het Wildpark en neem de tijd die nodig is om de mooiste foto’s te maken van onze dieren.

  • Data: op 20/09, 27/09, 04/10, 11/10 en 18/10
  • Vertrekuur: afspraak om 7u30 (gratis ontbijt)
  • Vertrekplaats: ontvangst van het Domein, bij het speelplein
  • Duur: 4u
  • Prijs: € 30/volwassene
  • Mee te nemen: warme kledij en wandelschoenen
  • Meer info: https://grotte-de-han.be/nl/belevingen/speciale-bezoeken/fotosafari of telefonisch: +32 (0)84 37 72 13

 

Opgelet:

– Reservering verplicht : online: https://grotte-de-han.be/nl/belevingen/speciale-bezoeken/fotosafari

– Het dragen van een mondmasker is verplicht in de voertuigen (vanaf 12 jaar). Het is sterk aanbevolen om een mondmasker te dragen op andere drukke plaatsen en kan, afhankelijk van de omstandigheden, ook worden opgelegd.

– Het aantal plaatsen is beperkt.