Hoogste punt nieuwe Jurassic-achtbaan bereikt in Universal Orlando

In Universal Orlando Resort is eind vorige week een belangrijke mijlpaal bereikt op de werf van hun nieuwe spectaculaire lanceerachtbaan. Het topje van de zogenaamde Top Hat, tevens het hoogste punt van de achtbaan, werd in het holst van de nacht geplaatst. Ook de rest van de achtbaan, inclusief thema-elementen, krijgt steeds meer vorm.

 

In de Amerikaanse staat Orlando zit het team van Universal allesbehalve stil. Naast de bouw van een volledig nieuw themapark Epic Universe, vergeet men de huidige parken ook niet uit het oog. Zo zijn werklui druk in de weer met de bouw van een toekomstige uitbreiding in het Jurassic Park-themagebied. Daar verrijst namelijk een grootschalige spectaculaire lanceerachtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin. Eind vorige week werd het hoogste punt van de achtbaan bereikt met de voltooiing van het Top Hat-element.

Naast het bereiken van het hoogste punt, vorderen de werkzaamheden aan de rest van de baan ook voorspoedig. Op recente werffoto’s van fansite Midway Mayhem is niet alleen te zien dat de lay-out bijna voltooid is, maar dat men ook al gestart is met de installatie van de eerste thema-elementen. Zo zijn de typische metalen constructies in Jurassic-stijl al op diverse plekken te zien en zijn ook de eerste rotsen vorm aan het aannemen. Daarnaast is er ook een soort uitkijktoren geplaatst middenin het gebied.

De nieuwe Jurassic-achtbaan zou naar verluidt moeten openen in 2021 ook al is dit nog niet officieel bevestigd door Universal. Het volledige project kan u wel op de voet blijven volgen via onze bouwupdates.

 

 

Bron en foto’s: Midway Mayhem