Funpark sloot voorgoed de deuren

Op 30 november 2017 sloot Funpark in Lempäälä te Finland de deuren. Deze deuren zullen voorgoed gesloten blijven en gaan dus niet meer open tijdens het aankomende pretparkseizoen. Hiermee komt er een einde aan het indoor pretpark.

 

De sluiting van het pretpark komt onverwacht, Funpark was namelijk het enige indoor pretpark van Finland dat een achtbaan bevatte. Het was gevestigd in het Ideapark Commercial City winkelcenter. Themeparkfreaks bezocht het pretpark nog in juni op hun reis doorheen Finland. Gelukkig maakten we nog een aantal foto’s die hier bekeken kunnen worden.

Wat er met de achtbaan en alle andere attracties zal gebeuren is nog niet duidelijk. De rollercoaster ‘Herra Lohikäärme’ die in het pretpark stond, levert 1 zeldzaamheidspunt op Coaster-Count. Mocht de attractie niet verkocht worden, dan zullen rollercoasterfans die de achtbaan hebben kunnen doen voorgoed dit zeldzaamheidspunt blijven behouden.

Er wordt nu bekeken wat er met de vrijgekomen oppervlakte in het winkelcentrum zal gebeuren. Mogelijk zullen hier een of meerdere winkels gehuisvest worden of zal er een restaurant komen. De mogelijkheid om een nieuw pretpark op de locatie te openen, wordt momenteel nog onderzocht.

 

Bron: Lempaala Ideapark