Ook Noorwegen en Zwitserland openen tijdelijke pretparken

Nadat er eerder al in Duitsland, Oostenrijk en Finland tijdelijke pretparken waren geopend, om op deze manier toch nog een soort kermis te kunnen organiseren, zijn er nu ook tijdelijke pretparken opgebouwd in Noorwegen en Zwitserland.

 

Het gaat om Levanger Sommerpark in Levanger in het noorden van Noorwegen. Het tijdelijk pretpark wordt uitgebaat door Hugos Tivoli, een Noorse exploitantenfamilie. Hier zijn verschillende attracties terug te vinden zoals een star flyer, booster, swing out en ook een achtbaan. Het tijdelijk pretpark opende al op 18 juni haar deuren en blijft er nog staan tot 8 augustus.

In Zwitserland gaat het om Chilbi-Park Zuchu in de stad Zuchwil. Ook hier staan verschillende attracties opgesteld zoals een achtbaan, een wildwaterbaan, botsauto’s, een draaimolen, een glijbaan en heel wat andere kinderattracties. Het tijdelijke pretpark opende de poorten op 20 juni en blijft er nog staan tot 30 augustus.

In Tsjechië, Polen, Frankrijk, Italië en Hongarije is het organiseren van kermissen al enige tijd opnieuw toegelaten. Nederland kortte het verbod in waardoor kermissen terug kunnen plaatsvinden. In België is dit het geval vanaf 1 augustus en in vele andere landen is het verbod van kracht tot 31 augustus.

 

Bron: Levanger Sentrum