Ook Bellewaerde annuleert alle shows voor 2020

In het Belgische pretpark Bellewaerde zullen er dit jaar geen shows te zien zijn. Onder andere de populaire duikshow is geannuleerd. Dit wegens de coronacrisis die er momenteel heerst. Eerder besliste ook al Plopsaland De Panne om alle shows en meet-en-greet met de figuurtjes niet te laten doorgaan in 2020.

 

Momenteel zijn het pretpark en het waterpark van Bellewaerde nog gesloten. Maar net zoals de andere parken is men wel al druk bezig met de bekijken hoe de beide parken veilig heropend kunnen worden wanneer de coronacrisis voorbij is. De veiligheid van het personeel is voor Bellewaerde dan ook de absolute prioriteit.

Hoe een dergelijke heropening er juist zal uitzien, daar wordt momenteel druk over nagedacht. Een van de maatregelen die al wel beslist is, is dat alle shows voor onbepaalde duur geannuleerd zullen worden, de duikshow is alvast afgelast voor het volledige seizoen. Bij de shows komt er namelijk erg veel volk dicht bij elkaar en dit brengt de veiligheid van de bezoekers en het personeel in gevaar.

“Momenteel zijn we druk bezig met onze plannen voor te bereiden voor een eventuele opening van beide parken. Onze eerste zorg gaat dan ook uit naar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers. Daar we dit in deze coronatijden moeilijk kunnen garanderen tijdens onze shows, hebben we beslist om al onze shows voor onbeperkte periode te staken”, laat Sales & Marketing Director van Bellewaerde, Filip Van Dorpe, in een reactie weten aan Themeparkfreaks.

Dinsdag zal Bellewaerde bekend maken welke maatregelen zij allemaal zullen treffen omtrent het coronavirus bij een eventuele heropening. De nadruk zal allicht komen te liggen op regelmatig reinigingen van de attracties en het houden van afstand tussen de bezoekers.

 

Nieuwe achtbaan Wakala:

Het goede nieuws komt er dan weer over de nieuwe achtbaan Wakala. Daar werd gisteren het laatste trackdeel geplaatst waardoor de achtbaan meteen zal openen bij de heropening van Bellewaerde.

Wakala is een Family Coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan heeft een lengte van 660 meter, is 21 meter hoog en zal een snelheid behalen van 50 km/u. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro. Alles over de nieuwe rollercoaster kan je hier terugvinden.