Plopsa stelt ingrijpende maatregelen bij heropening voor

De Plopsa Group heeft een plan gemaakt voor hoe de parken geopend kunnen worden wanneer de coronacrisis voorbij is. Er komen heel wat nieuwe regels. Zo zal de temperatuur van de bezoekers gemeten worden, zal er in de wachtrij een afstand van 1,5 meter gehouden moeten worden en zullen er minder mensen tegelijk in de parken worden toegelaten.

 

Het is nog erg onduidelijk wanneer de pretparken terug geopend kunnen worden. Toch heeft de Plopsa Group al een plan bedacht voor wanneer de pretparken terug open mogen. Er zullen heel wat dingen veranderen omdat de gezondheid van de bezoekers op de eerste plaatst staat. Dat laat alvast CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof weten.

 

Wat wijzigt er?

Bezoekers van alle 8 Plopsa parken in België, Nederland, Duitsland en Polen zullen eerst door een controlepost passeren voor ze de parken mogen betreden. Daar zal in een container de temperatuur gemeten worden van alle personen en moeten de handen eveneens gewassen worden. Elke vriendengroep of gezin zal tezamen naar binnen mogen gaan.

De capaciteit van de parken zal hierdoor met twee derde verkleind worden. Concreet wilt dit zeggen dat er in Plopsaland De Panne nog maximaal 4000 personen per dag zullen kunnen binnen gaan, waar dat normaal gezien 12000 personen zijn. Daarnaast wordt er ook gewerkt in twee verschillende shiften. Zo zullen bezoekers het park in kunnen tussen 9 uur en 15 uur en volgt de tweede shift van 16 tot 22 uur. Doordat er minder bezoekers tegelijkertijd worden binnengelaten, zal toch iedereen alle attracties kunnen doen.

Om de afstand tussen de bezoekers te garanderen in de wachtrijen, zullen daar wachtvakken geschilderd worden die telkens 1,5 meter tussen laten. Deze methode zal ook gebruikt worden bij winkels en horecapunten. De beugels van de attracties zullen na elke beurt ontsmet worden door het personeel.

Ook op gebied van entertainment zal er veel veranderen. Zo zullen de shows in het park niet meer door gaan. Ook meet & greet met de Studio 100 figuren zullen niet meer kunnen plaatsvinden. Voor het bepalen van de nieuwe maatregelen heeft de Plopsa Group vooral gekeken naar hoe de pretparken heropgestart werden in China en Zuid-Korea.

 

Medewerkers:

In de nieuwe plannen zullen zo goed als alle medewerkers in dienst kunnen blijven. Dit komt omdat de parken langer geopend zullen blijven en omdat er meer personeel nodig is om alles coronavriendelijk te laten verlopen.

De nieuwe plannen worden op dit moment nog verder op punt gesteld en zullen daarna naar twee medische experts gaan. Wanneer die hun goedkeuring geven zal het verder gaan naar de Nationale Veiligheidsraad. De Plopsa Group hoopt alvast dat deze een onderscheid zal maken tussen festivals en pretparken, omdat pretparken wel de ruimte hebben om social distance te respecteren en te garanderen.

 

Bron: HLN