Track nieuwe achtbaan Bellewaerde compleet

Het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde pakt dit jaar uit met de nieuwe achtbaan Wakala. Ondertussen verscheen er een luchtfoto waarop we een uniek beeld krijgen op de rollercoaster. Wakala wordt een grote familieachtbaan voor het hele gezin die dit voorjaar moet openen.

 

De afgelopen maanden werden de grondvoorbereidingswerken uitgevoerd. Heel wat bomen werden gekapt en de oneffenheden werden uit het terrein gehaald. Net voor de jaarwisseling kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. Het gaat om groene supports met grijs/bruine trackdelen die perfect in het bosrijke en natuurlijke landschap van Bellewaerde passen.

Begin januari werden aanzienlijk meer trackdelen geleverd en niet veel later gingen de werken de hoogte in met het installeren van de eerste trackdelen. Op 28 januari werd Wakala aan de pers voorgesteld en werd het baanverloop en de naam onthuld. Eind maart waren de bouwwerkzaamheden vergevorderd en waren de bouwwerken aan het stationsgebouw volop aan de gang en ondertussen is de rollercoaster volledig af. Het pretpark heeft daarom unieke luchtfoto’s gedeeld van Wakala, hierop kunnen we het grootste deel van de achtbaan zien.

Wakala is een Family Coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan heeft een lengte van 660 meter, is 21 meter hoog en zal een snelheid behalen van 50 km/u. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro. Alles over de nieuwe rollercoaster kan je hier terugvinden.

 

Foto: Bellewaerde