BREAKING: Nederland verlengt lockdownmaatregelen, geen kermissen deze zomer

De Nederlandse overheid heeft dinsdagavond bekendgemaakt de ‘slimme lockdown’ te verlengen tot 20 mei. Dit houdt in dat onder andere alle restaurants en cafés gesloten moeten blijven, dat de sociale afstand bewaard moet blijven en dat groepsvorming verboden is. Daarnaast is het verbod op grote evenementen verlengd tot 1 september.

 

De Nederlandse overheid heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de maatregelen in het land, die van kracht waren tot 28 april, verlengd worden tot 20 mei. Het gaat om de ‘slimme lockdownmaatregelen’, zoals de sluiting van de cafés en restaurants, het bewaren van een veilige afstand en het samenscholingsverbod. Het verbod op grote evenementen die een vergunning nodig hebben, zoals kermissen, waren al verboden tot 1 juni. Dit is nu verlengd naar 1 september.

Toch zeggen de pretparken niet noodzakelijk te vallen onder de maatregelen van de nieuwe verlenging. De pretparken willen namelijk al eerder openen, dit onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Hoe de pretparken dit zelf juist zien is nog niet bekendgemaakt. Eerder stelden de Belgische pretparken wel al een gezamenlijk plan op over hoe een veilige heropening er zal uitzien.

Ondanks er over de heropening van de pretparken officieel nog niets bekend is gemaakt, lijkt het wel erg onwaarschijnlijk dat ze voor 20 mei zullen openen.

 

Bekijk alle updates over het coronavirus in onze live blog.