Uitgelicht: Viktor’s Race – Plopsaland De Panne

Viktor’s Race is de oudste achtbaan in België. Deze achtbaan werd in 2013 volledig gerenoveerd, waarbij bijna de hele baan vervangen werd.

victor-copy2

 

Deze achtbaan opende voor het eerst in 1976 in het voormalige Meli Park. De achtbaan had toen de naam Keverbaan, naar de kevertjes die de trein vormden. Toen Studio 100 het park omvormde naar Plopsaland De Panne, werd deze achtbaan herdoopt als Dongo’s Race. De schildpad Dongo is een van de personages uit de Studio 100-reeks Wizzy en Woppy. In 2013 werd de Wizzy en Woppy zone omgedoopt tot Kaatjes zone. De achtbaan kreeg een nieuw thema en heet sindsdien Viktor’s Race.

Viktor’s Race werd gebouwd door Zierer, het model is een Tivoli – Large. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter, goed voor een snelheid van 36 km/u.