De Zonnegloed smeekt opnieuw om hulp om dieren te kunnen voederen

De laatste dagen heeft het coronavirus al voor heel wat paniek gezorgd en de gevolgen voor onze hobby nemen steeds grotere proporties aan. Zo moeten vele pret- en dierenparken noodgedwongen de deuren dichthouden en kunnen we in de meeste landen nu al een streep trekken door heel de maand april. Hetzelfde geldt voor het West-Vlaamse dierenpark De Zonnegloed die onze steun hard nodig heeft. Het dierenpark smeekt opnieuw om hulp om de dieren te kunnen blijven voederen.

 

Zoals je al kon lezen in onze live blog moeten heel wat van onze geliefde pret- en dierenparken de deuren gesloten houden. Hetzelfde lot ondergaat ook De Zonnegloed in het West-Vlaamse Oostvleteren. Dit kleinschalige dierenpark is een opvang voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde dieren die nergens anders terecht kunnen.

Voor hun werking zijn ze vooral afhankelijk van de inkomsten van de bezoekers en nu, wanneer deze tijdelijk wegvallen, hebben ze onze steun meer dan nodig. “We hadden een bedrag bij elkaar gesprokkeld om 20 dagen te kunnen overleven zonder bezoekers, deze zijn nu bijna om”, vertelt Karel Ackaert van De Zonnegloed.

“Elke dag hebben we ongeveer een bedrag van 1.500 euro nodig om de dieren eten te geven en te verzorgen, om onze medewerkers te kunnen betalen die nu eens zo hard werken en om alle vaste kosten zoals de verwarming voor de inheemse diersoorten te kunnen betalen.”

Het is dus meer dan nodig dat ook wij hier ons steentje aan bijdragen en helpen om dit park met een prachtig doel te ondersteunen. In een bericht op Facebook kan je hierover het volgende lezen:

“Uw gift is daarom meer dan welkom (en broodnodig) op onze rekening BE58 7390 1329 6879 van Sanctuary De Zonnegloed vzw.
Heb je ook fruit en/of groenten over? Dan blijft dat ook welkom en kunt u deze de komende weken voor onze poort plaatsen in een doos en stuur ons dan een e-mailtje of berichtje zodat we het tijdig kunnen binnenhalen.”

Onze steun hebben ze alvast!