Twee overlijdens in dierenpark De Zonnegloed

Het West-Vlaamse dierenpark De Zonnegloed heeft afscheid moeten nemen van twee dieren die in het park verbleven. Het betreft een Schotse hooglander en een capibara. Beide dieren zijn overleden wegens ouderdom en bijhorende aanslepende aandoeningen.

 

In de Zonnegloed, een dierenpark waar verwaarloosde en achtergelaten wilde dieren een thuis kunnen vinden, hebben ze afscheid moeten nemen van twee dieren uit het park. Het ene dier was een Schotse hooglander, het andere dier een capibara.

De Schotse hooglander kreeg de toepasselijke naam Scott, de capibara z’n naam was Charif. Beide dieren zijn overleden wegens ouderdom en bijhorende aanslepende aandoeningen.

Zoals eerder in het artikel vermeld is De Zonnegloed een opvangplek voor verwaarloosde en achtergelaten dieren. Dit moeten natuurlijk wilde dieren zijn die niet zelfstandig kunnen overleven in de natuur. De meeste dieren in het park zijn gered uit illegale of zelfs gewelddadige situaties. Het park richt dan ook volledig zijn pijlen op een veilige thuis voor deze dieren.

 

 

Bron & Foto’s: De Zonnegloed