Plannen uitgelekt voor nieuwe RMC Raptor in Amerikaans waterpark

Er zijn bijzondere plannen uitgelekt over Wild Water West, een waterpark in Sioux Falls, gelegen in de Amerikaanse staat South Dakota. Het waterpark wil namelijk een heuse Raptor rollercoaster openen van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction.

 

Er is heel erg verrassend nieuws naar buiten gekomen over het Amerikaanse waterpark Wild Water West. Op een vergunningsaanvraag van Wild Water West wordt er gesproken over een single rail coaster die de groei van het park in de toekomst moet garanderen. Bijhorende tekening laat een Raptor coaster zien van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, het gaat om “Wonder Woman Golden Lasso Coaster” uit Six Flags Fiesta Texas, de allereerste achtbaan ooit gebouwd van dit speciale type.

 

De RMC Coaster komt te liggen ten zuiden van het bestaande zwembad en ten noordwesten van de bestaande go-kart track. Deze zal een lengte hebben van 83,8 meter, een diepte van 38,1 meter en een hoogte van 34,4 meter. Met deze afmetingen zal waarschijnlijk naar het standaard model verwezen worden, wat wil zeggen dat de achtbaan waarschijnlijk dezelfde lay-out zal krijgen als Wonder Woman Golden Lasso Coaster. Het prototype heeft een tracklengte van 548,6 meter en bereikt een snelheid van 83,7 km/u. Naast de verticale drop zijn er ook drie inversies op de achtbaan te vinden.

 

Wat het allemaal nog onverwachter maakt is dat in de vergunningsaanvraag staat dat de achtbaan al moet openen in 2020. Dit is bijzonder snel omdat andere projecten van RMC altijd een jaar of zelfs nog meer op voorhand werden aangekondigd. Het zou ook de eerste achtbaan worden voor Wild Water West en nog maar de 2de achtbaan voor de volledige staat South Dakota waar momenteel slechts enkel een Single Helix coaster van Zamperla staat. Maar ook in de staten naast South Dakota zijn nauwelijks achtbanen te vinden, een zeer mooie aanwinst voor de regio dus!

 

Bron: minnehahacounty