Plannen voor nieuwe RMC Raptor coaster in waterpark goedgekeurd

De bijzondere plannen van Wild Water West die begin maart uitlekten werden goedgekeurd! Het gaat over een spectaculaire single rail coaster die gebouwd zal worden door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction in het waterpark in Sioux Falls, gelegen in de Amerikaanse staat South Dakota.

 

Op 2 maart 2020 kwam er heel erg verrassend nieuws naar buiten over het Amerikaanse waterpark Wild Water West. Op een vergunningsaanvraag van Wild Water West werd er gesproken over een single rail coaster die de groei van het park in de toekomst moet garanderen. Bijhorende tekening laat een Raptor coaster zien van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Het gaat om “Wonder Woman Golden Lasso Coaster” uit Six Flags Fiesta Texas, de allereerste achtbaan ooit gebouwd van dit speciale type.

 

Voor de bouw van het project werd er slechts één bezwaar ingediend. Namelijk door Josh Nelson, een zakenman die dicht bij het park woont. Hij had bezorgdheden over het geluid dat de achtbaan zou maken en die daardoor mogelijke evenementen in de buurt zou gaan verstoren. Hij vroeg dan ook voor een maximaal geluidsniveau van 60 decibel. Nadat bleek dat de achtbaan maar slechts een 40 decibel geluid zou maken aan de rand van de parkgrenzen, dus 20 decibel minder dan gevraagd was door Nelson, besloot de commissie het project goed te keuren.

 

De RMC Coaster komt te liggen ten zuiden van het bestaande zwembad en ten noordwesten van de bestaande go-kart track. Deze zal een lengte hebben van 83,8 meter, een diepte van 38,1 meter en een hoogte van 34,4 meter. Met deze afmetingen zal waarschijnlijk naar het standaardmodel verwezen worden. Dit wil zeggen dat de achtbaan waarschijnlijk dezelfde lay-out zal krijgen als Wonder Woman Golden Lasso Coaster. Het prototype heeft een tracklengte van 548,6 meter en bereikt een snelheid van 83,7 km/u. Naast de verticale drop zijn er ook drie inversies op de achtbaan terug te vinden.

 

De achtbaan kan er al heel snel komen, want in de vergunningsaanvraag staat dat de achtbaan moet openen in 2020. Dit is bijzonder snel, omdat andere projecten van RMC altijd een jaar of zelfs nog meer op voorhand werden aangekondigd. Het zou ook de eerste achtbaan worden voor Wild Water West en nog maar de 2de achtbaan voor de volledige staat South Dakota, waar momenteel slechts enkel een Single Helix coaster van Zamperla staat. Maar ook in de staten naast South Dakota zijn er nauwelijks achtbanen terug te vinden. Het gaat hier over een zeer mooie aanwinst voor de regio dus!

 

Bron: argusleader