De geschiedenis van: Parc des Combes

Het Franse pretpark Parc des Combes is gelegen in Le Creusot. Dit park is gebouwd op een heuvel, waarbij de ingang in de vallei te vinden is en de attracties verspreid zijn over de berg. Op het hoogste punt is een reuzenrad te ontdekken.

 

1990: Het Franse pretpark Parc des Combes werd geopend in 1990, toen nog onder de naam Parc Touristique des Combes, maar was nog niet meteen een echt pretpark. Alles begon met een toeristisch trientje dat doorheen de beboste omgeving rijdt. Aan deze treinrit werd begonnen in 1980, toen werden de eerste sporen gelegd, om in 1990 te openen.

1995: In 1995 werd het parcours verlengd en werd het tweede deel geopend. Pas in de jaren daarop begon men andere attracties te bouwen.

 

1996: Het park opent de zomerrodelbaan Luge d’été. Deze werd gebouwd door Wiegand en is 435 meter lang.

 

1999: Een nieuwe ingang. De nieuwe ingang van het park krijgt ook een echt treinstation van waar je nu de trein kan nemen of het park in lopen.

2003: De eerste achtbaan opent. Met Deval’Train opent het park een Family Coaster van Vekoma. Deze achtbaan is 8,5 meter hoog en 207 meter lang, de snelheid bedraagt 34,9 km/h.

 

 

2004: Dit jaar opent het kindervrijevaltorentje Vertingo. Deze werd gebouwd door Moser Rides

2005: De Nautic Jet wordt geopend, een attractie van Sunkid Heeghe, waarbij je een grote splash maakt.

2006: Opnieuw opent een Heeghe attractie met Tyrolienne, een kabelbaantje.

 

2007: Naast de bestaande rodelbaan wordt een Alpine Coaster geopend die de simpele naam Alpine Coaster krijgt. Deze werd eveneens door Wiegand gebouwd en heeft een lengte van 435 meter.

 

 

2009: Grand Galop wordt geopend, een paardjesbaan van Mettalbau Emmeln.

2010: Een klassieke Carrousel wordt geopend.

 

2011: De tweede achtbaan opent. Met Boomerang opent het park een Family Boomerang van Vekoma. Deze is 20 meter hoog en 185 meter lang. Er wordt een snelheid bereikt van 60 km/h.

 

 

2013: De ballonmolen Montgolfières wordt geopend, welke gebouwd werd door Zamperla.

2014: Met de opening van Escadrille krijgt het park een eerste thrillride, welke gebouwd werd door Technical Park.

2015: Er komt een kinderboomstamattractie naar het park met Rivière des Tonneaux. Verder opent de zweefmolen Petites Chaises Volantes en de kindermolen Aéroplanes.

 

2017: Een enorme thrillride opent met Canad’R, een attractie gebouwd door Technical Park.

 

 

2018: De Apollo molen Woodsite 66 wordt geopend, welke opnieuw geleverd werd door Technical Park.

 

 

2019: Opnieuw openen twee attracties gebouwd door Technical Park. De meest in het oog springende is het reuzenrad La Grande Roue. De tweede nieuwigheid dit jaar is de boomstamattractie Les Rivières de l’Ouest.

 

 

2020: Het park opent dit jaar een theekopjesmolen van Technical Park met La Ronde des Ecureuils.

 

 

Bron: Parc des Combes

Foto’s: Bob Van Dyck