Ontmanteling klassieke achtbaan Knightmare begonnen bij gesloten Camelot Theme Park

Opnieuw duikt er een nieuwe aflevering op uit het verhaal van het gesloten pretpark Camelot Theme Park. Daar stond namelijk al jaren een klassieke Schwarzkopf achtbaan te verkommeren. In 2017 raakte de trein van deze baan al betrokken bij een ongeval tijdens transport, nu is de ontmanteling van de rest van de baan begonnen.

 

Knightmare is één van die achtbanen waarvan achtbaanfans blijven hopen dat ze ooit gered wordt van de sloop. Maar tot op heden blijft het koffiedik kijken wat de toekomst betreft van deze baan, toch blijven er nieuwe hoofdstukken toegevoegd worden aan het leven van deze gepensioneerde Schwarzkopf creatie.

Knightmare kwam tot leven in 1987 in het Japanse pretpark Kobe Portopialand als Bavarian Mountain Railroad. In 1997 werd deze naam gewijzigd in BMRX. De baan werd gebouwd door een samenwerking tussen Schwarzkopf en Zierer. De baan kwam uiteindelijk tot stilstand in dit park in 2006 toen het volledige park gesloten werd. Gelukkig kreeg BMRX een nieuw leven als Knightmare in het Engelse pretpark Camelot Themepark. Maar ook daar ging het na enkele jaren mis, want in 2012 sloot ook dit park de deuren en bleef deze achtbaan als een van de weinige attracties jarenlang staan verkommeren. Andere attracties uit dit park kregen al snel een nieuw plekje in andere parken. In 2017 kwam er dan plots nieuws over de achtbaan, althans over het treintje, dit kwam namelijk tijdens een transport op de openbare weg terecht, wat ergens de hoop op een verkoop deed opflakkeren. Niet veel later dook de trein op in het Engelse pretpark Southport Pleasureland. Toch ontkende het park toentertijd dat ze de achtbaan in handen hadden, wat veel vraagtekens opriep.

 

Ondertussen dook een filmpje op, waarop te zien is dat men begonnen is met de achtbaan te ontmantelen op haar locatie in Camelot Themeparkpark. Hierop is te zien dat we alle hoop op een nieuwe toekomst voor de baan volledig mogen opgeven, ze wordt volop tot schroot herleid.

 

 

Knightmare

Knightmare was zoals gezegd een creatie die ontwikkeld werd door Schwarzkopf in samenwerking met Zierer. De baan heeft een hoogte van 26,5 meter en een lengte van 793 meter. Er werd een snelheid bereikt van 70 km/h.

 

 

Bronnen: Themepark Worldwide, RCDB