Achtbaantrein beland op de rijweg tijdens transport naar nieuwe locatie

In het Engelse dorpje Thornton is er donderdagavond een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen die een achtbaantrein vervoerde. Door het ongeluk kwam de achtbaantrein op de rijweg terecht en versperde deze de doorgang. Het ongeval gebeurde rond 19 uur plaatselijke tijd.

 

Een vrachtwagen reed donderdagavond rond 19 uur plaatselijke tijd in het Engelse dorpje Thornton. De vrachtwagen had een speciale lading bij, namelijk een achtbaantrein. Maar niet veel later liep het mis, de achtbaantrein kwam los van de oplegger en viel er met een groot lawaai van af. Vervolgens belandde deze op zijn zijkant en versperde de volledige weg. Niemand raakte gewond tijdens het ongeval, maar buurtbewoners kwamen wel naar buiten om te kijken wat er allemaal aan de hand was.

De trein die de vrachtwagen vervoerde is afkomstig van de achtbaan Knightmare uit het voormalige Engelse pretpark Camelot Theme Park dat eind 2012 de deuren sloot. 4 van de 5 rollercoasters die het park op dat moment bezat, hebben het park ondertussen al verlaten. Onder andere de Junior Dragon Coaster kreeg een nieuw leven als Crocodile Coaster in Oakwood Theme Park in Wales en de Spinning Coaster Whirlwind kreeg een tweede leven als Sky Spin in het Duitse Skyline Park.

Helaas bleef Knightmare, de grootste achtbaan van het pretpark, tot nu toe alleen achter op het verlaten terrein van het voormalige Camelot Theme Park. Twee jaar geleden riskeerde jongeren nog hun leven toen ze inbraken in het verlaten park en de achtbaan beklommen.

Knightmare opende in 1987 in het Japanse pretpark Kobe Portopialand met de naam BMRX. De rollercoaster is een samenwerking tussen de Duitse achtbaanbouwers Zierer en Schwarzkopf en verhuisde in 2007 naar het Engelse pretpark. De achtbaan behaalde een snelheid van 70 km/u en was 26,5 meter hoog. Tijdens het ritje dat 2 minuten duurde, werd er een parcours van 793 meter afgelegd.

 

Nu de treinen vervoerd worden naar een nieuwe locatie lijkt het erop dat de achtbaan, of toch al zeker de treinen, gered zullen worden. Helaas is er niets bekend over waar het transport naar onderweg was. De vrachtwagen vertrok in Chorley in het Engelse graafschap Lancashire waar Camelot Theme Park gelegen was en het ongeluk gebeurde in Thornton, vlakbij de stad Blackpool. Vermoedelijk was het transport onderweg naar een werkplaats waar de trein gerenoveerd zou kunnen worden. 

 

 

Bron: blackpoolgazette // Foto: Facebook