Definitieve einde voor Camelot Theme Park

De geschiedenis van Camelot Theme Park gaat zijn laatste fase in. Het ganse park wordt momenteel gesloopt. Camelot Theme Park werd geopend in 1983 en stond sinds de sluiting in 2012 te verkommeren. Het park stond in het teken van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel.

 

Het voormalige Camelot Theme Park in graafschap Lancashire is voorgoed verleden tijd. Nadat begin dit jaar de Schwarzkopf achtbaan Knightmare al ontmanteld werd, volgt sinds begin deze maand de rest van park. De sloophamer is intussen al door de historische, witte kasteelingang gegaan. Camelot Theme Park sloot in 2012 en was intussen volledig verloederd.

 

 

 

Camelot Theme Park opende in 1983 op een oppervlakte van 57 hectare. Het park was gebaseerd op het kasteel Camelot, koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Bij de sluiting van het park had het park vijf achtbanen staan. De spectaculairste in de intussen afgebroken Knightmare. Verder had het park een Maurer Spinning Coaster die verhuisde naar Skyline Park, een Big Apple die verhuisde naar Gulliver’s Warrington en Junior Dragon Coaster, een aangedreven achtbaan die nog steeds zijn rondjes draait in Oakwood Theme Park. De vijfde achtbaan Dragon Flyer bleef in het park staan. In 2013 kocht Southport Pleasureland wel een trein van de baan om te gebruiken als thematisering.

Een uitgebreidere geschiedenis van het park kan je vinden in onze Vergane glorie-reeks.

 

Bron: rcdb
Foto: SilentEliter (youtube)