Kinderen riskeren hun leven op Knightmare in Camelot Themepark

In het gesloten pretpark Camelot Themepark te Engeland staat de legendarische achtbaan Knightmare, gebouwd door Schwarzkopf, al enkele jaren te verkommeren. Het park sloot de deuren na een faillissement in 2012.

Honderden kinderen die in de buurt van het gesloten pretpark wonen, hebben van het park hun speelterrein gemaakt. Zo beklimmen dagelijks lefgozers de gesloten achtbaan Knightmare met alle risico’s van dien. Het park werd volledig omgeven door hekken, maar de buurtbewoners zien dagelijks kinderen spelen op de restanten van de attracties en de achtbaan.

Op Facebook delen de verontruste buurtbewoners dagelijks foto’s van jonge kinderen die bovenaan de 27 meter hoge achtbaan staan.

De politie krijgt regelmatig oproepen over de gevaarlijke toestanden in het park, ook de brandweer moest onlangs nog uitrukken voor een brand, die aangestoken werd door de hangjongeren in het park. Ook wordt er regelmatig metaal gestolen uit het park.

Camelot was dertig jaar lang een populair pretpark, maar toch ging het in 2012 mis, waardoor het park noodgedwongen gesloten werd. Het park was volledig gethematiseerd naar King Arthur.

Meer over dit park kan u lezen in ons ‘vergane glorie’ artikel.

Eerder dit jaar werden nog plannen ingediend om de site te gebruiken voor de bouw van een nieuwe woonwijk met 420 huizen, maar die plannen werden geweigerd.

 

Bron: The Thelegraph