Dit wordt de nieuwe achtbaan van Schwaben Park

Het Duitse Schwaben Park zal dit jaar uitpakken met zijn grootste investering ooit. Het park opent dit jaar een hangende aangedreven achtbaan. De nieuwigheid zal gebouwd worden door de Duitse bouwer Wiegand.

 

Schwaben Park in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg heeft op een Duitse beurs voor toerisme en vrije tijd in Stuttgart het type van zijn nieuwe achtbaan bekendgemaakt. Het zal gaan om een Wie-Flyer van de Duitse fabrikant Wiegand. Wiegand is vooral bekend van Dawson Duel in Bellewaerde Park en hun Alpine Coasters in bergstreken.

Na de komst van Wilde Hilde dit jaar heeft het park weer voor een uniek attractietype gekozen. Er werden eerder slechts 2 achtbanen van dit type gebouwd waaronder één in Duitsland. Bij het type Wie-Flyer hang je in een gondel, waar er telkens plaats is voor twee personen, onder de achtbaanrail. De gondel wordt over de gehele lengte van het parcours elektrisch aangedreven. In de bochten schommel je met de bocht mee om het vlieggevoel te versterken. De nieuwe baan zal op een locatie voor Wilde Hilde gebouwd worden en krijgt een lengte van 500 meter. 

 
De nieuwigheid wordt de grootste investering in de geschiedenis van het park. De achtbaan zal Hummel Brummel gaan heten en krijgt een bijenthema. Een openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

 

Bron: Schwaben Park