Uitgetest: Wilde Hilde – Schwaben Park

Schwaben Park, een park dat iedereen al kende van de force one en hun in 2015 verwijderde schwarzkopf wildcat genaamd Himalayabahn. Toen ze in 2018 hun nieuwste coaster aankondigden gingen veel pretparkfans nieuwsgierig worden naar dit nieuwe concept. In deze uitgetest nemen wij een kijkje en maken we een ritje in wilde hilde.

 

Wachtrij

De wachtrij van de attractie is best mooi aangekleed met objecten die ook maar iets te maken hebben met kippen, zoals bijvoorbeeld eieren en een paar nep kippen en hanen.De wachtrij gaat best snel vooruit omdat er zeer goed doorgewerkt werd de dag dat wij er waren.  In de wachtrij was de soundtrack te horen die gemaakt is door Imascore. Helaas stond deze tijdens ons bezoek net iets te zacht.

 

De ritbeleving

De rit zelf begon met de trafe lift naar boven. Dit is eigelijk niet eens een kettinglift, er zitten tandwielstroken op de track en een gemotoriseerd tandwiel in de gondel zorgt ervoor dat het wagentje boven geraakt. Eenmaal boven aangekomen ga je als een knikkerbaan naar beneden. De baan gaat niet zo snel maar de swing in de baan is best hevig, dit maakt de baan speciaal.

 

Conclusie

Wilde Hilde is een mooi baantje, niet te snel maar de swing is leuk. Het past perfect in Schwaben Park. Het heeft geen al te hoge capaciteit maar zo’n klein park heeft dat niet nodig. De theming is goed gelukt en het totaalplaatje mag er zeker zijn. Is het de moeite om helemaal voor Wilde Hilde naar Schwaben Park te rijden? Nee, zo’n topper is de baan niet. Je kan het park het beste eens bezoeken als je eens in de buurt bent.