Achtbaan Bugs & Bees verlaat Nederland en gaat in Duitsland toeren

De familie achtbaan Bugs & Bees verlaat Nederland. Voormalige eigenaar Martin Hendriks heeft die verkocht aan de Duitse exploitant Edmund Kaiser. Daar zal die vanaf 2020 rondjes draaien in Duitsland en in 2021 krijgt de achtbaan ook een nieuwe naam.

 

Het was de Nederlandse exploitant Martin Hendriks die de achtbaan Bugs & Bees aankocht in 2004. Het gaat om familie achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out gebouwd door het Turkse bedrijf D.A.L. Amusement Rides Company. Bugs & Bees was zeer goed gethematiseerd en stond de afgelopen jaren op heel wat Nederlandse kermissen.

 

Nu heeft Martin Hendriks de achtbaan verkocht aan de Duitse exploitant Edmund Kaiser die er al vanaf dit jaar mee zal rondreizen op de Duitse kermissen. Dit jaar blijft de naam nog hetzelfde, maar vanaf 2021 krijgt de attractie een nieuwe naam die past bij Duitsland.

 

Edmund Kaiser kennen we in de kermiswereld al van de achtbaan Twister. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes gebouwd door de Italiaanse fabrikant Diamond Rides. De achtbaan werd gebouwd in 2005 en werd in 2009 overgekocht van Britse exploitant Harry Miller. Ook deze achtbaan blijft gewoon in het bezit van Edmund Kaiser die vanaf nu dus met 2 attracties zal rondreizen.

 

Martin Hendriks had tot en met 2017 drie achtbanen in handen. Naast Bugs & Bees heeft hij ook nog Goldmine Express in handen en Crash Test. Crash Test verkocht hij eind 2017 aan de Britse exploitant Spencer Stokes die er mee naar Hong Kong reisde, Engelse kermissen mee bezocht en eveneens verschillende pretparken zoals Ocean Beach Pleasure Park en Southport Pleasureland. Op 3 jaar tijd blijven er van deze drie achtbanen er slechts een  over.

 

Bronnen: Kaiser, Kirmes Total