Nederlandse achtbaan reist via Hong Kong naar Engeland

De Nederlandse achtbaan Crash Test heeft de afgelopen maanden een kleine wereldreis gemaakt. De rollercoaster ging na een verblijf van zes jaar in Nederland deze winter naar Hong Kong. Ondertussen is de achtbaan gesignaleerd in Engeland.

 

De spinning wildemuisachtbaan Crash Test, die op de Nederlandse kermissen rondreisde en in handen was van Martin Hendriks, hield het na zes jaar in de lage landen voor bekeken. De rollercoaster wou eens iets anders zien dan tulpen, klompen en windmolens, dus trok ze er eind vorig jaar op uit naar China.

Op 21 december, na een lange reis met de boot, kwam de rollercoaster aan op The AIA Great European Carnival in Hong Kong. Crash Test verbleef er tot 25 februari en hield het dan voor bekeken. Het Aziatische leven bleek niets voor haar te zijn en daarom keerde ze terug naar Europa.

Crash Test heeft het kermisleven vaarwel gezegd en na even zoeken vond de achtbaan een nieuwe, vaste thuis. Vanaf nu zal de rollercoaster terug te vinden zijn in het Engelse pretpark Ocean Beach Pleasure Park, waar ze meteen vriendjes werd met de twee andere achtbanen in het park. Dit zijn de Big Apple en de Speedy Coaster. Crash Test had meteen een goede band met de Speedy Coaster, want ook deze achtbaan verhuisde al meermaals van locatie en is eveneens van dit jaar nieuw in het park.

Crash Test werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Cedeal Rides en is een zogenaamde Compact Spinning Coaster. Ook de Speedy Coaster heeft de Italiaanse origine, want de achtbaan werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf D.P.V. Rides. Het is een Junior Coaster van 4,2 meter hoog met een oppervlakte van 12 op 20 meter.

 

Bron: rcdb

Foto: Jonathan Gray