Verkoopt Parc Bagatelle haar hangende achtbaan Triops?

Het lijkt er sterk op dat het Franse pretpark Parc Bagatelle haar Inverted Boomerang achtbaan Triops te koop heeft gezet. Deze achtbaan, gebouwd door Vekoma, verscheen op een site voor tweedehandsattracties.

 

Het Franse Parc Bagatelle begon afgelopen winter plaats te maken voor de toekomst. Zo sloot het park haar simulator en kregen de kinderattracties in het aangrenzende gebied een nieuwe plek binnen het park. Nu viel ons oog op een advertentie die terug te vinden is op de website van Interlink, waar tweedehands attracties aangeboden worden. Hierop staat namelijk een inverted boomerang coaster te koop, waarbij foto’s gebruikt worden van Triops. Het park wil voorlopig niet reageren op dit feit.

 

 

Triops

Triops is een zogenaamde Inverted Boomerang Coaster, gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. De baan heeft een hoogte van 40 meter en behaalt een snelheid van 80,5 km/u. Tijdens de rit van 309 meter leg je het parcours met drie inversies tweemaal af waardoor je zes keer over de kop gaat.

De baan opende oorspronkelijk in 1997 als HangOver in Liseberg, waarna ze verhuisde naar het Griekse Allou Fun Park, waar ze echter nooit opgebouwd werd. In 2005 kwam ze dan weer terecht in het ondertussen gesloten Deense park Somerland Syd, om uiteindelijk in 2012 te openen in Parc Bagatelle.

 

Bron: Interlink