Testritten gestart op unieke Dueling achtbaan Dual Dragons

In het Chinese Guangzhou zijn de testritten gestart van de unieke duellerende achtbaan Dual Dragons. Dat is te zien op een video gedeeld via social media. Het gaat hierbij om de rode, niet geïnverteerde, track.

 

Dual Dragons is een duelling launch coaster gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. De ene achtbaan, in het rood, is een zittende achtbaan met een lengte van 830 meter. De andere achtbaan, in het groen, is een geïnverteerde achtbaan van 790 meter. De Dual Dragons bereiken een hoogte van 56 meter. Het eerste stuk track is voor beide banen gelijklopend met een triple launch en vervolgens een looping. Nadien zijn de tracks van achtbanen in elkaar gevlochten. Op dit moment is enkel de rode track vervolledigd. Op onderstaande video is te zien dat de eerste testritten zijn gestart.

 

Naast de duellerende achtbaan bouwt Intamin in het nieuwe park ook een indoor coaster van 25 meter hoog en 554 meter lang. Ook een achtbaan met draaiende karretjes is in opbouw. Nog een andere spectaculaire attractie wordt de allereerste Robotic Coaster van Premier Rides. Een openingsdatum voor het nieuwe park is nog niet bekend.

 

Nieuwe eigenaar

Dual Dragons wordt gebouwd in het nog te openen Sunac Park Guangzhou. Eerder was het park gekend onder Guangzhou Wanda Theme Park. Het is één van de vier parken die het Chineese Sunac aan het opbouwen is op dit moment. De parken waren samen met een tiental andere pretparken in handen van de Chinese Wanda Group. Deze verkocht ze, samen met een hoop hotels en andere divisies binnen de groep voor 11 miljard dollar aan Sunac China Holdings. In oktober vorig jaar werd het management van de parken overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

 

 

Bron: rcdb, blooloop en Roller Coaster Dream