Fantasy Island pakt uit met indoor coaster

Het Engelse pretpark Fantasy Island zal dit jaar uitpakken met een indoor achtbaan. Het gaat om de Ice Mountain Coaster die we kennen van op Winter Wonderland in het Londense Hyde Park. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes.

 

Het Engelse pretpark Fantasy Island, gelegen te Lincolnshire aan de Engelse oostkust, kwam in 2016 in handen van de Mellors Group. De groep redde het park nadat het bijna failliet ging. Sindsdien lijkt het weer de goede kant op te gaan voor het park en wordt er stevig geïnvesteerd.

Fantasy Island zal dit jaar een indoor achtbaan presenteren. Dit blijkt uit foto’s die opdoken op de Facebookpagina van het park. In de begeleidende tekst bij de foto’s vertelt het park dat de Ice Mountain Coaster van Winter Wonderland naar het park zal komen in 2019.

 

Ice Mountain Coaster is een indoor wilde muis achtbaan met draaide karretjes. De achtbaan stond vroeger ook al eens in het park en zal nu dus weerkeren, maar deze keer wel met de thematisering vanuit Winter Wonderland.

 

Fantasy Mouse = Ice Mountain Coaster?

Tot hier de korte en simpele uitleg die zal volstaan voor de meeste fans. Maar er zijn eigenlijk twee achtbanen. Langs de ene kant heb je de Fantasy Mouse uit Fantasy Island, langs de andere kant heb je de Magic Mouse van exploitant James Mellors die soms omgedoopt wordt tot de Ice Mountain Coaster. Toch beweerde ik zonet dat de Fantasy Mouse en de Ice Mountain Coaster dezelfde zijn en dat is niet gelogen. Hoe kan dit dan? Wel, het is een heel lang verhaal dat ik jullie met veel plezier uitleg.

 

De Fantasy Mouse stond van 2000 tot en met 2015 in Fantasy Island. Los hiervan reisde exploitant James Mellors met een andere achtbaan, genaamd Magic Mouse, rond op de Britse kermissen, waaronder ook zijn vaste plek op Winter Wonderland. Alleen werd de Magic Mouse voor deze kermis omgedoopt tot de Ice Mountain Coaster. Hij kreeg die een volledige restyle en het werd dus tijdelijk een indoor coaster. Tot hier het simpele gedeelte.

Alles veranderde toen James Mellors Fatasy Island overkocht in 2016. In eerste instantie werd voor het seizoen 2016 de Fantasy Mouse gewoon verplaats in het park naar een andere locatie. Maar in 2017 besloot Mellors om niet meer met de Magic Mouse rond te reizen en bracht hij de achtbaan (a.k.a. de Ice Mountain Coaster) naar Fantasy Island. Daar kreeg die het naambord van de oude achtbaan opgeplakt en draaide die zijn rondjes als Fantasy Mouse. Waarschijnlijk hadden de meeste bezoekers dus niet eens door dat het eigenlijk een andere achtbaan was.

De oude Fantasy Mouse van Fantasy Island kon dus niet in het park blijven en deze verhuisde naar het andere Engelse pretpark Dreamland in Margate, vlakbij Dover. Daar stond de achtbaan van 2017 tot en met januari 2018 onder de naam Magic Mouse. Jaja, u merkt het, om het allemaal gemakkelijker te maken (lees dit op een cynische toon) werd dus het naambord van de Fantasy Mouse en de Magic Mouse met elkaar gewisseld terwijl ze ondertussen ook van locatie veranderde.

In de winter van 2017 op 2018 is het weer Winter Wonderland in London en haalt Mellors zijn Ice Mountain Coaster uit Fantasy Island weg om terug op de kermis te staan zoals hij dus altijd deed. In februari wordt de oude Fantasy Mouse, die ondertussen in Dreamland stond, terug opnieuw naar Fantasy Island gehaald. De achtbaan is na 1 jaar afwezigheid dus gewoon weer terug van weggeweest.

Aangezien er nu al een wilde muis achtbaan staat in Fantasy Island, verkoopt Mellors zijn oude Magic Mouse (a.k.a Ice Mountain Coaster) aan exploitant Ryan Crow die vanaf 2018 op de Britse kermissen rondreist met de achtbaan.

Als u dacht dat het al ingewikkeld was, houdt u dan maar vast, want hier eindigt het nog niet. Ondertussen zijn we weer een jaar verder en breekt de winter aan. Mellors heeft een verpachtingscontract met Winter Wonderland, maar geen Ice Mountain Coaster meer om daar op de kermis te staan, wat nu gedaan? Hierop besluit Mellors om de originele Fantasy Mouse tijdelijk uit het park te halen (opnieuw dus) en deze bij Winter Wonderland op te stellen. Hierbij krijgt hij wel de thematisering van de Ice Mountain Coaster. Opnieuw lijkt het voor de bezoekers dat dit de zelfde achtbaan is als de jaren voordien, maar onder de winterse aankleding zit er dus een andere rollercoaster.

Na deze kermis, die dit jaar eindigde op 6 januari, brengt Mellors opnieuw de Fantasy Mouse terug naar Fantasy Island, maar voor het eerst in 19 jaar niet meer onder de originele vorm van de Fantasy Mouse. Nee, niet alleen de achtbaan komt terug naar het park, ook de thematisering van de Ice Mountain Coaster. De Fantasy Mouse zal vanaf 2019 haar rondjes maken als Ice Mountain Coaster in Fantasy Island terwijl de echte originele Ice Mountain Coaster zijn rondjes zal maken op de Engelse kermissen als Magic Mouse.

Bronnen: Fantasy Island, rcdb, coaster-count, James Mellors