Eerste trackdelen Untamed geïnstalleerd in Walibi Holland!

De eerste trackdelen voor de nieuwe achtbaan van Walibi Holland zijn geïnstalleerd! Het Nederlandse pretpark, gelegen in Flevoland, gaat volgend jaar een nieuwe, spectaculaire achtbaan openen. Het gaat om een hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction, die de oude Robin Hood vervangt.

 

Meteen na de laatste openingsdag van Walibi Holland stond het team van RMC klaar om te beginnen aan de grote ombouwwerken van Robin Hood. Al snel doken er bouwfoto’s op waarop te zien was hoe verschillende stukken van de attractie afgebroken werden. Dit is nodig om de houten achtbaan te kunnen omvormen naar een grotere, moderne hybride achtbaan.

Vorige week werd duidelijk dat de eerste stukken track onderweg waren vanuit Amerika naar Nederland. Maandag kwamen deze eerste onderdelen aan en ondertussen zijn ook de eerste trackdelen bevestigd aan de houten draagconstructie. Het gaat om het eerste stuk track bij het uitrijden van het stationsgebouw.

 

Untamed, zoals de nieuwe rollercoaster zal heten, zal een hoogte krijgen van 36,5 meter. Dit is 4,5 meter hoger dan de oude Robin Hood. Ondertussen werd ook duidelijk dat er boven het water een aantal elementen zullen komen. Als alles goed gaat moet Untamed openen op 1 juli 2019.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto: Walibi Holland