Walibi Holland maakt hoogte bekend van nieuwe achtbaan

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland, gelegen in Flevoland, gaat volgend jaar een nieuwe spectaculaire achtbaan openen. Het gaat om een hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction die de oude Robin Hood vervangt. Ondertussen heeft Walibi Holland bekendgemaakt hoe hoog de nieuwe achtbaan zal worden.

 

In de eerste aflevering van de Making Of van Untamed wordt er meer verteld over de nieuwe achtbaan en de themazones Speed Zone en Wilderness. Het belangrijkste nieuwtje dat bekend wordt gemaakt is dat de achtbaan 36,5 meter hoog wordt. Dit is 4,5 meter hoger dan de oude Robin Hood. Hierdoor wordt Untamed de 3de hoogste achtbaan van Nederland.

 

 

Sommige fans hadden gehoopt dat de nieuwe achtbaan nog hoger zou worden, maar de verhoging van 4,5 meter is al behoorlijk veel. Om dit even aan te tonen maken we een vergelijk met de andere rollercoasters die RMC ombouwde.

In het eerste project van RMC werd de Texas Giant van Six Flags Over Texas omgebouwd naar de New Texas Giant, hierbij werd de achtbaan 3 meter hoger gemaakt naar een totale hoogte van 46,6 meter. Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas werd zelfs 0,2 meter lager dan de oude Rattle. De Medusa Steel Coaster van Six Flags Mexico werd zelfs 2,1 meter lager dan de oude Medusa.

Ook Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain en Wicked Cyclone in Six Flags New England werden uiteindelijk lager dan de oude versies. De Joker in Six Flags Discovery Kingdom en Twisted Cyclone in Six Flags Over Georgia werden wel verhoogd, maar minder dan de 4,5 meter van Untamed.

De achtbanen die het spectaculairst verhoogd werden zijn Steel Vengeance in Cedar Point die maar met liefst 13,4 meter verhoogd werd, Twisted Timbers in Kings Dominion die verhoogd werd met 8,5 meter en Storm Chaser in Kentucky Kingdom die verhoogd werd met 6,1 meter.

De achtbaanfans van Walibi Holland mogen dus blij zijn met de extra gewonnen meters. Wat ook niet over het hoofd gezien mag worden is dat de houten track vervangen zal worden door stalen track. Hierdoor zal de achtbaantrein soepeler door het parcours gaan, waardoor de snelheid gedurende de rit hoger zal zijn.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Video: Walibi Holland