Untamed in Walibi Holland krijgt elementen boven het water

Walibi Holland is momenteel druk bezig met de houten achtbaan Robin Hood om te vormen tot een gloednieuwe hybride achtbaan gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC). In een interview van het YouTube-kanaal Theme Park Crazy met RMC zijn er nieuwe elementen onthult over de achtbaan

 

Meteen na de laatste openingsdag van Walibi Holland stond het team van RMC klaar om te beginnen aan de grote ombouwwerken van Robin Hood. Meteen doken er bouwfoto’s op waarop te zien was hoe verschillende stukken van de attractie afgebroken werden. Dit is nodig om de houten achtbaan te kunnen omvormen naar een grotere moderne hybride achtbaan.

“Untamed zal een gelijkaardige lay-out krijgen als Robin Hood, maar met dat groot verschil dat het een RMC-twist zal krijgen. Het wordt een achtbaan met krachtige elementen en een stevig parcours”, aldus een woordvoerder van RMC in een interview met Theme Park Crazy.

“Het wordt fantastisch om over het water te gaan en daar een aantal leuke elementen te bouwen. Untamed wordt ongetwijfeld een fantastische toevoeging voor het park”. In de afgelopen jaren heeft RMC zich ontpopt tot een van de beste achtbaanbouwers ter wereld. Hun handelsmerk is oude houten achtbanen ombouwen tot hybride achtbanen die staal en hout met elkaar combineren.

Over de lengte en snelheid van Untamed is nog niets bekend gemaakt. Maar eerder maakte Walibi Holland al bekend dat de achtbaan 36,5 meter hoog wordt. Dit is 4,5 meter hoger dan Robin Hood. Alles wijst er op dat de rollercoaster verschillende inversies zal krijgen, dit zijn momenten waarop je overkop gaat in een achtbaan. De bouw van inversies is een van de specialiteiten van de Amerikaanse fabrikant.

 

De volledige ombouw van Robin Hood naar Untamed kan je hier op de voet volgen.

 

 

 

Bron: Theme Park Crazy