Vekoma stelt treinen nieuwe Flying Coasters voor

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma heeft de treinen van haar gloednieuwe Flying Coasters voorgesteld. De website van het bedrijf werd volledig vernieuwd in het kader van de grote IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) beurs in Orlando. Hierop zullen heel wat nieuwe concepten worden onthuld.

 

De IAAPA Attractions Expo ging vandaag van start in Orlando en duurt nog tot 16 november. Het is de grootste pretparkenbeurs in de wereld waar alle fabrikanten hun attracties en belevingen voorstellen. Vekoma vernieuwde voor deze speciale gelegenheid zijn website volledig en pakt ook meteen uit met heel wat nieuwe concepten.

Zo is het nieuwe concept van hun Flying Coasters naar buiten gebracht. Vekoma kwam in 2000 met de eerste Flying Coaster ter wereld op de markt. Het model werd Flying Dutchman gedoopt en werd drie keer verkocht aan Amerikaanse pretparken. In 2009 kwam Vekoma met een tweede model van zijn Flying Coaster. Deze keer werd die Stingray gedoopt. Hiervan werd er één exemplaar verkocht aan het Chinese pretpark Giant Wheel Park of Suzhou.

In de zomer van 2016 werd duidelijk dat Vekoma een nieuw type Flying Coaster aan het ontwikkelen was. Op het testterrein in het Nederlandse Vlodrop werd er immers een testopstelling opgebouwd waarop het nieuwe concept kon worden uitgeprobeerd. Al snel werd duidelijk dat het Duitse pretpark Phantasialand deze mysterieuze rollercoaster besteld had. Veel details bleven onduidelijk, maar nu heeft Vekoma het nieuwe type Flying Coaster zelf voorgesteld.

 

Unieke nieuwe Flying Coasters:

Vekoma stelt zijn nieuwe Flying Coaster voor als een zeer unieke attractie waarbij de bezoekers instappen in een sit-down positie. Daarna worden ze zijwaarts getransporteerd in een darkride gedeelte. Op dat moment wordt er een hoog gethematiseerd verhaal verteld waarbij de inzittenden de wereld moeten redden met hun vliegkrachten.

Voordat de trein gelanceerd wordt, kantelen de zetels 90° graden, waardoor de bezoekers op een zachte en comfortabele manier van het darkride gedeelte overgaan in een vliegende positie. Vanaf dit moment begint er dan een vlucht door de lucht, waarbij de bezoekers overkop gaan, air time momenten ervaren en langs verschillende near misses passeren. Met hun armen vooruitgestrekt en het hoofd naar beneden, kunnen de inzittenden vliegen zoals Superman!

Het grote voordeel aan het vernieuwde concept met de draaiende zetels is dat de bezoekers eerst een darkride gedeelte kunnen ervaren waar ze volledig ongehinderd zicht hebben. Daarna verandert de attractie in een thrill avontuur. Op de concept arts van de nieuwe Flying Coaster kunnen we zien wat we van de treinen mogen verwachten in Phantasialand. De treinen zullen verschillende rijen hebben waar telkens 2 personen naast elkaar kunnen plaatsnemen.

 

 

Bron: Vekoma