Vekoma onthult nieuwe spectaculaire gelanceerde achtbaan Top Gun

Vekoma toonde een nieuw ontwerp dat zopas gecreëerd werd. Het is opnieuw een nextgen coaster, zoals het bedrijf ze graag noemt. Hiermee toont Vekoma dat men van alle markten thuis is en de traditionele Vekoma baantjes niet het enige zijn die het bedrijf kan aanbieden.

 

Opnieuw een indrukwekkende ontwikkeling in het rollercoaster aanbod van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Al is het bedrijf nu ook deels Japans sinds de overname door S&S-Sansei Tecnohlogies. Met de Top Gun toont Vekoma opnieuw dat ze de typische modellen een beetje achter zich laten en inzetten op vernieuwende achtbanen.

 

De Top Gun is een gelanceerde achtbaan in een vliegdekschip thema. Het achtbaantreintje wordt aangekleed als straaljager en vertrekt via een lancering op een vliegdekschip aan de rit. Na de lancering volgt een top hat met barrel roll en doorheen de rit zien we nog twee heartline rolls.

 

 

Dit nieuwe type zal naar verluid in twee Fantawild parken gebouwd gaan worden in China.

 

In januari deelde Vekoma ook al een nieuw type achtbaan met de Shokwave. De Shokwave vertrekt met een lancering die de trein naar 100 km/h brengt en een top hat op stuurt van bijna 40 meter hoog. Doorheen het parcours ga je door vijf inversies, waaronder een looping, bobra roll en twee heartline rolls.

 

 

De Shokwave zal gebouwd worden in het nieuwe Chinese park Dragon Valley.

 

 

Bron en foto’s: Vekoma