Vekoma stelt eerste familie achtbaan voor die overkop gaat

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma heeft de eerste Suspended Family Looping Coaster ter wereld voorgesteld. Het gaat om een achtbaan die speciaal gericht is op kinderen maar die ook twee keer overkop gaat. Ideaal voor een eerste overkop ervaring.

 

De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) Attractions Expo ging maandag van start in Orlando en duurt nog tot 16 november. Het is de grootste pretparkenbeurs in de wereld waar alle fabrikanten hun attracties en belevingen voorstellen. Vekoma vernieuwde voor deze speciale gelegenheid zijn website volledig en pakte meteen ook uit met heel wat nieuwe concepten.

 

Familie vriendelijke looping coaster:

De pretparkwereld is de laatste jaren enorm veranderd. Kinderen kruipen alsmaar vroeger in spannendere attracties waar hun ouders op die leeftijd nog lang niet in durfden. De normen veranderen en waar vroeger een achtbaan met loopings enkel en alleen geschikt was voor de grootste durvers, merken we dat ondertussen heel wat kinderen staan aan te schuiven in de wachtrij. Van zodra ze de minimumlengte bereikt hebben, willen ze het eerste ritje maken.

Vekoma is de eerste fabrikant die expliciet op deze trend inspeelt en een familievriendelijke achtbaan ontwerp die overkop gaat. Hiervoor heeft de fabrikant haar gekende Suspended Coaster in een compleet nieuw jasje gestoken.

De Suspended Coaster is een achtbaan waarbij de achtbaantreinen onderaan de track hangen in plaats van er boven rijden. Bezoekers hangen met hun benen los, waardoor ze een zeer vrij gevoel krijgen tijdens de rit. Vekoma had al een dergelijk exemplaar gericht op families met zijn Suspended Family Coaster (SFC) en het thrill gerichte avontuur met de Suspended Looping Coaster (SLC). Nu zal Vekoma deze twee concepten mixen om een ideale beleving te krijgen voor jong en oud.

 

Suspended Thrill Coaster:

Vekoma prijst zijn nieuwe concept aan als de perfecte combinatie van een familieattractie en een eerst thrill ride waarop ook de echte thrill seekers plezier beleven. Het nieuwe concept werd “Thunderbird” gedoopt. Thunderbird is een opwindende en extreem soepele Suspended Thrill Coaster.

Het basis design bevat 2 inversies, 5 air time momenten en 6 speciale twists. Hierdoor wordt het mogelijk om jongeren vanaf 120 centimeter een eerste overkop-ervaring aan te bieden. De combinaties van snelle bochten met aangename inversies bereiden de jonge rijders voor op het echte werk.

Vekoma benadrukt dat de achtbaan de ervaren achtbaanfans een sensationele rit zal bezorgen maar tegelijkertijd de jongsten onder ons een eerste spannende ervaring zullen aanbieden.

 

 

Bron: Vekoma