Djurs Sommerland sluit seizoen af met nieuw bezoekersrecord

Na een recordbrekend Halloweenevenement – Magical Halloween – mag Djurs Sommerland alweer een bezoekersrecord vieren. Meer dan 817.000 bezoekers liepen langs bij het Deense pretpark in 2018, dat zijn er 9000 meer dan in 2017.

 

Het was een super goed seizoen voor het grootste zomerpark van Scandinavië. Djurs Sommerland ontving maar liefst 817.952 bezoekers in 2018, hiervan kwamen er 96.000 langs tijdens de Halloweenperiode. Tijdens deze periode was het park versierd met 25.000 pompoenen, heksen, skeletten en kon je spookhuizen bezoeken.

 

Volgens CEO Henrik B. Nielsen is dit record te danken aan de vele investeringen die het park deed.

“Sinds 2008 heeft het park meer dan 55 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe attracties en aankleding. De laatste investering was DrageKongen, Europa’s langste en snelste familie suspended coaster in 2017. Hierin werd 12 miljoen euro geïnvesteerd. Dit jaar opende de kinderachtbaan Jungle Ralley en Safaribussen, opnieuw goed voor een investering van 2 miljoen euro. Dit soort investeringen, samen met onze geweldige achtbanen Piraten, Juvelen en Skatteøen, welke zich onderscheiden door de grootte en het comfort, hebben een positieve invloed op het verlangen om ons park te bezoeken en hebben de bezoekersaantallen met 50% doen stijgen de laatste 10 jaar.” Vertelt Henrik B. Nielsen.

Op dit ogenblik is de bouw van alweer een nieuwe investering volop bezig. Volgend jaar opent het park met Tigeren een gigantische Gyro Swing. Dit wordt de vierde Intamin-attractie in het park. Met een hoogte van 45 meter en een snelheid van 100 km/h, wordt dit de hoogste en snelste attractie in het park.