Universal Studios Hollywood sluit Jurassic Park: The Ride voor renovatie

Het Amerikaanse park Universal Studios Hollywood kondigde aan dat de waterattractie Jurassic Park: The Ride de deuren zal sluiten, maar niet voor eeuwig. Met de bekende uitspraak “Life finds a way” van Dr. Ian Malcolm, uit de klassieke Jurassic Park-film, kondigt men ook aan dat de attractie zal heropenen in 2019.

 

 

Jurassic Park: The Ride sluit de deuren in Universal Studios Hollywood. Deze attractie van het type Shoot The Chute opende in 1996 voor het eerst en werd gebouwd door Vekoma. De attractie begon met een gedecoreerde wachtrij waarna een boottocht volgt. Tijdens de boottocht van 580 meter lang ervoer je een drop van 26 meter hoog. Tijdens de rit voer je langsheen scènes uit de klassieke Jurassic Park-film. De eyecatchers waren de metershoge animatronics van dinosaurussen zoals de Brachiosaurus, Velociraptors en uiteraard de T-Rex.

 

 

Life finds a way

Met deze bekende uitspraak laat Universal Studios Hollywood weten dat de attractie een nieuw leven zal krijgen. In 2019 zal de attractie namelijk heropenen als Jurassic World, naar de nieuwste films uit de reeks.

Het is nog even wachten op de details over de veranderingen die zullen plaatsvinden, maar het park beloofde dat er alvast nieuwe dinosaurussen te zien zullen zijn. Verder vertelde men al dat er een nog sterker verhaal zal komen en er gebruik zal gemaakt worden van gloednieuwe technologieën.

 

Bron en foto: Universal Studios