Details bekendgemaakt over Plopsa Hotel

Plopsaland De Panne zal in 2020 een eigen hotel openen. De eerste details en concepttekeningen daarvan werden gepubliceerd. 2020 is een bijzonder jaar voor het park. Het pretpark mag dan twintig kaarsjes uitblazen. Het hele project zal zo’n 20 miljoen euro kosten.

 

Reden tot feestvreugde in Plopsaland De Panne. Het pretpark wordt in 2020 maar liefst twintig jaar oud en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Voor die gelegenheid zal het park haar attractieaanbod uitbreiden met een darkride én een achtbaan. Niet alleen het attractieaanbod zal onder handen genomen worden, maar ook nieuwe slaapgelegenheden zullen ingrijpende veranderingen teweeg brengen. In 2020 zal Plopsaland De Panne haar eigen hotel introduceren. Hierdoor zal de skyline van het pretpark een heuse metamorfose ondergaan.

Het hotel zal de naam Plopsa Hotel krijgen en het zal gebouwd worden tussen het Dorpsplein en de De Pannelaan. De gevel van het hotel zal een belle-époque-sfeertje krijgen, maar dan op een typische speelse manier van Plopsaland. Het nieuwe gebouw zal niet alleen op gebied van stijl een diepe indruk achterlaten, maar ook op vlak van omvang. Het gebouw zal zich uitstrekken van de ingang van het pretpark tot aan het waterpark Plopsaqua. Gasten kunnen er overnachten in één van de 117 hotelkamers. Daarnaast zal er ook een buffetrestaurant komen, drie vergaderzalen en twee bars. Ook de parkgasten zullen terecht kunnen in het buffetrestaurant en/of de bars. Onder het hotel zal er ook nog eens plaatsgemaakt worden voor 39 parkeerplaatsen.

Er zullen 84 standaardkamers komen, met een gemiddelde oppervlakte van 30 vierkante meter. Gasten die het liever wat luxueuzer aanpakken kunnen terecht in één van de 18 suites of één van de 15 luxesuites. De suites zullen tussen de 47 en de 100 vierkante meter groot zijn.

De ingang van het waterpark zal eveneens mee opgenomen worden in het nieuwe gebouw. De bezoekers voor het zwembad zullen voortaan doorheen een grot moeten wandelen. De lobby van het hotel komt in het teken te staan van een theater. Het hotel zelf zal bestaan uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels. De vleugels hebben de typerende kenmerken van de geveltjes vanop het centrale plein in het pretpark. De gevels zullen bovendien zowel aan de park- als aan de straatzijde gethematiseerd worden. Uit één van de gevels komt zelfs een bootje dat vastgeankerd zit in de grond.

 

De komst van het hotel maakt deel uit van een langetermijnplan. Plopsa wilt namelijk graag haar verblijfsmogelijkheden nog verder uitbreiden en investeert hiervoor in totaal ongeveer 50 miljoen euro. Naast het Plopsa Hotel zullen er nog eens 150 vakantiehuisjes openen op Camping Ter Hoeve, welke omgebouwd zal worden tot het Plopsa Holiday Resort. Het is de bedoeling dat het park iedere nacht 1.400 bezoekers een slaapplaats kan aanbieden in 2023.

 

 

Bronnen: Plopsa, Plopsa Fans